Møtet mitt med den nye psykriateren - Jeg løp for livet!!!

Tusen takk igjen for gode og oppmuntrene kommentarer som jeg har fått på mine andre innlegg=)

Nå skal jeg skrive videre på den teksten som jeg skrev i går. men først tar jeg en kort oppsummering, i tilefelle det er noen nye lesere som ønsker å følge med.

Jeg er en jente på snart 19 år, jeg ble voldtatt når jeg var 16år, jeg holdt det skjul for alle i 2 år, men da greide jeg ikke mer, jeg har blitt tvangs innlagt på sandviken, måtte være der en periodefør jeg ble skrevet ut igjen, når jeg var blitt skrevet ut ble jeg fortalt at tvangs innleggelse var en FEIL tagelse, og så har jeg ventet i 1 måned for å få behandling hos psykriater! og nå skal jeg fortelle dere om mitt første møte med denne psykriateren!

jeg var Henvist til årstad poliklinikk, jeg hadde bestemt meg at jeg skulle gå uten kjæresten min denne gangen, for han var så utrolig sliten av alt oppstyret rundt meg og overgrepet! jeg tok mot til meg, pustet dypt inn, og åpnet døren til poliklinikken. Jeg satt meg på vente rommet, det var masse folk der, jeg følte at alle så på meg, det var utrolig ubehagelig. Det kom inn en voksen dame, med blondt hår og smilende øyne, hun ropte navnet mitt, jeg reiste meg og ble med henne. Jeg følte meg litt trygg i en utrygg situasjon hvis dere forstår hve jeg mener! grunnen til det er fordi jeg syntes at hun lignet på min mamma=)

Vi gikk inn på kontoret hennes, og hun presanterte seg, og fortalte litt om seg selv. etter hun hadde gjort det, så begynte hun å spørre meg om jeg gikk påskole osv, helt daglig dagse ting, alt var helt greit, helt til hun nevnte ordet Voldtekt. Det var akkurat som om hele kroppen min stivnet, det gikk et lyn igjennom meg, jeg ble helt satt ut. Det var akkurat som om jeg falt vekk. Ordet Voldtekt, det er virkelig et ondt ord det. det er et helt for jævlig ord!

Psykriateren spurte meg om flere spørsmål, men for å være ærlig fikk jeg det ikke med meg, hun spurte meg om mange vonde spørsmål, som, Ble du slått? var det en du kjente? fikk han fullføre? har du sjekket deg for kjønnssykdommer?  Alle disse spørsmålene som hun stilte, jeg klarte virkelig ikke å svare jeg ble helt satt ut!

Hun psykriateren spurte spørsmål hele veien, og sa navnet mitt om igjen og om igjen, men jeg ga henne ikke noe svar, jeg følte jeg var blitt stum, uansett hvor mye lyst jeg hadde til å si noe så klarte jeg det ikke! det var helt forferdelig!

SÅ kom det jeg fryktet mest! hun sa at hun skulle tvangsinnlegge meg på nytt!!! Hun sa at hun var bekymret fordi jeg ikke ga henne noe svar! jeg var så fortvilet, jeg ville gjerne gi henne svar men jeg klarte det bare ikke! det var for mye som skjedde på en gang, jeg var så utrolig forvirret, jeg hadde masse blanede følelser!

Tårene begynte å trille ned på kinnene mine, jeg forstod virkelig ingenting, jeg ble tvangs innlagt, også ble jeg fortalt at alt var en feil tagelse, også ble jeg skrevet ut!" også måtte jeg vente i 1 måned på en time til en psykriater, og når jeg kommer til timen så sier hun at hun skal tvangs innlegge meg igjen.! Helt seriøst jeg har ikke ventet 1 måned for å bli tvangs innlagt på nytt!!!!

Det værste av alt var at jeg skulle i 84års dag til min mormor denne dagen, og hun psykriateren ville legge meg inn og nekte meg i å gå i min mormors bursdag! jeg var helt fortvilet, mormoren min betyr utrolig mye for meg, og 84 år det er veldig gammalt, du vet aldri når den siste vursdagen kommer!

Psykriateren holdt på å ringe til sandviken og fikse med tvangs innleggelse, hun hadde fått skrevet meg inn og alt, hun skulle bare ta en telefon til, og det avr til ambulansen, fordi de måtte komme å hente meg siden det var en tvangs innleggelse! i det hun ringte til dem, så bestemte jeg meg for, at jeg ikke skulle la meg bli tvangs innlagt, uansett hvilke konsekvenser det ville ha så skal jeg i bursdagen til min mormor! det var slik jeg tenkte!

Jeg tok mobilen og lommeboken og jeg reiste meg kjapt opp og på 1 sekund hadde jeg åpnet døren, Jeg LØP, Jeg løp bokstavlig talt for livet! Psykriateren løp etter meg, men hun hang etter, jeg hadde bestemt meg, ikke faen om de skulle få lov til å hindre meg i å feire min mormor sin bursdag! JEG LØP så fort jeg kunne, jeg løp, jeg løp, og jeg løp! hvis noen av dere vet hvor årstad poliklinikk er, det er der med rimi, i såfall så løp jeg fra 2.etasje i den bygningen, og helt ned til arenum! Jeg løp over veien, jeg holdte på å bli påkjørt, men jeg bare fortsatte å løpe, jeg løp helt til jeg satt trygt inni bilen!

Når jeg var kommet inn i bilen så lå jeg ned sete, jeg ahdde virkelig problemer med å puste, det gjorde ondt å puste, for jeg ahdde løpt så utrolig fort! Det var en jæævlig følelse å løpe med noen bak seg, som ønsker å tvangs innlegge meg, jeg følte helt seriøst at jeg løp for livet!!!

Jeg ringte min mor, jeg hyl gren i telefonen, jeg var så forbannade redd, jeg ville ikke inn på sadviken igjen, jeg er redd for sandviken! Jeg fortalte mamma hva som hadde skjedd, hun prøvde å roe meg ned og ba meg om å komme rett hjem, jeg hadde store problemer med å få tilbake pusten, Jeg var kjempe redd!!!!

Mamma ba pappa om å ringe til hun psykriateren for å spørre henne hva F*** hun holder på med!!! og pappa gjorde det, Pappa snakket lenge med henne, og pappa kjeftet på henne!

Jeg syntes det er utrolig urettferdig hvortid skal alle disse skremmende tingene ta slutt?
Det eneste jeg prøver på er å søke hjelp, men det eneste jeg får tilbake er skremmende episoder!!!

Hvorfor skal alle psykriatere ta den enkleste utveien med å sende pasienter videre?

Jeg er Redd, mer redd en noen gang, jeg føler helsevesenet er på lag med han som voldtok meg! alle sammen ønsker meg ondt!!!

Siden pappa ringte psykriateren å snakket med henne så trakk hun heldigvis tilbake tvangs innleggelsen, og politiet kom ikke å leitet etter meg!

Men helt forbanna seriøst! Hun trakk tvangsinnleggelsen tilbake fordi hun snakket med min far? Vet min far egentlig noe om hvordan jeg har det? Det er hvist så jævlig lett for psykriatere å bare ta en beslutning, de tenker ikke på hvilke konsekvenser det har for personer slik som meg selv!

Jeg fikk heldigvis delta i min mormor sitt bursdagsbesøk.

Men nå stod jeg plutselig uten noen hjelp igjen, jeg føler meg tråkket på og glemt! i ene sekundet så tvangs innlegger de meg, og i det andre sekundet overlater de alt ansvaret på meg og jeg har plutselig ingen hjelp lengre!!!!!! Hva faen er det helse systemt holder på med``? Slutt å behandle meg som en liten ubetydelig kaste ball!!!

25 kommentarer

HalalaAmini

17.06.2009 kl.18:59

tror du egentlig bare finner på dette;)man forteller ikke noe såå personlig til folk over nettet. give me a break

HalalaAmini

17.06.2009 kl.19:06

sv; unnskyld, da skjønner ejg deg godt. og beklager for det. jeg syns det var litt skeptisk å se en blogg med slikt i. unnskyld igjen.takk skal du ha:)

Julie

17.06.2009 kl.20:18

Huff, så grusomt.Håper ting ordner seg for deg!

Lise

17.06.2009 kl.20:37

Gåtabanen, halalaamini!! har du noe med hva hun blogger om da? hva som er så forbanna unormalt å fortelle noen om det som har skjedd med henne!?? Kanskje det finnes personer i denne verden som faktisk MÅ fortelle det, til mange.. ikke nædvendigvis de nærmeste, men ALLE andre, som ikke kjenner deg!! JAAAAI AR PISSED!Å til helvete med helsevesenet!!

mooremiri

17.06.2009 kl.20:41

huff dette var ikke bra: jeg var faktis hos en helt ny prykiater idag .. og det var utroolig skummet. siden jeg har hatt så dårlig erfaring med psyiatere før.. folk som rett og slett ikke har gjort jobben sin..og til slutt har jeg ikke hørt mer fra dem.. det er ufattelig trist at en person som er der for å hjelpe deg, støtte deg, og tilrettelegge for deg, bare tar den "letteste utveien"... det er helt forjævlig!! heldigvis var den nye psykiateren min kjempedyktig, og jeg gleder meg nesten til neste gang ... så ikke gi opp! det finnes faktisk dyktige og flinke folk der ute som gjør jobben sin;) selv om man ikke har opplevd det;) så stå på=)

Lena Marie

17.06.2009 kl.20:42

Du, halalaamini! Det er faktisk mennesker som har det slik og får lettet hjertet og hjernen via en blogg!Derfor burde du absolutt ikke skrive sånne kommentarer!Håper det ordner seg! :-)

17.06.2009 kl.21:01

Her er det et fint budskap!Verden er ikke lett for alle å tilpasse seg. Det er en kunst å unngå å bli offeret, på den ene eller andre måten. Offer- og frelserrollen i det mellommenneskelige er visst menneskeheten avhengig av. Har en ikke nok respekt og selvsikkerhet o.l. så blir en fort offeret. Verden er tøff! Dagens samfunn er tøft! En må gjøre som styresmaktene sier, og en må følge strømmen og bli som de andre. Kjenner en på vonde følelser så gir Psykiatrien oss lykkepiller for å glemme og bli likegyldig.Det er bare følelser!!!Dagens samfunn tåler ikke verken å høre eller å snakke om følelser! Det som betyr mest av alt!Fortsett med å vise følelser du mindreverdig (liker ikke å kalle deg det)Og husk at "ingenting er så galt at det ikke er godt for noe".Vi vokser på motgang.Ta vare på deg selv.

Lise

17.06.2009 kl.21:41

Jøss, jeg har vært i psykiatrien i 11 år og jeg har aldri opplevd makent!! Hørtes ganske sprøtt ut, er uansett utrolig ufattelig urettferdig og lite gjennomtenkt av dem. Jeg håper du får den hjelpen du trenger...selv har jeg vært heldig sånn sett, selvom det tok mange år og mye skade før den tid..

KAROLINE

17.06.2009 kl.21:49

sv: tusen takk :)hørtes forferdelig ut! oppgaven deres er jo å hjelpe deg, og ikke bare kaste ballen videre til noen andre. uff, kan ikke tenkte meg hvordan det er for deg, som allerede har gått igjennom noe helt forferdelig!

Ingrid

17.06.2009 kl.22:47

jeg har og hat et ublitt møte på poliklinikken på Årstad. jeg er ikke imponert av de...

camilla ness

17.06.2009 kl.22:54

bare hyggelig :) etter den første innleggelsen, ville jeg egentlig dra hjem i det heletatt.. men det var jo fordi jeg hadde det helt jævelig hjemme.. jeg har vært innlagt 6 ganger, og det er ikke noe jeg vil nå lenger, men jeg har opplevd samme situasjon som du har vært i, og det var ikke lett!! jeg skjønte ikke hvorfor de skrev meg inn og ut hele tiden og det var svært frustrerende.. men det blir lettere etterhvert vært. når du føler du ikke får mer hjelp av å være innlagt mer, vil det bli bedre :) kan jeg spørre hvilken diagnose du har fått, eller har du ikke fått det enda ? har du fått psykolog på VOP ? håper det ordner seg :) stå på !!!

Arianne

17.06.2009 kl.23:38

Jeg har sprunget fra helsevesenet før. Jeg lover deg, det er bedre å holde kjeft å ikke blande seg med dem! Di er bare til mer skade! (nå har jo såklart ikke jeg blitt voldtatt, men jeg har ikke hadd det enkelt gjennom årene...). Jeg har selv hadd selvmordstanker og skadet meg selv over en periode på år. Tro meg, hold deg unna disse psykologene, og spessiellt BUP! Jeg vet du trenger hjelp, men hvis det er slik du er blitt behandlet til nå tror jeg neppe de kan være til noe mere hjelp.

camilla ness

17.06.2009 kl.23:56

sånn tenkte jeg også om innlegelsene, om at det var der de gale var og at nå tror sikkert alle at jeg er gal, men du må ikke tenke sånn! prøv å tenk på hva som er posetivt i livet ditt, og drit i hva alle andre sier! jeg lider også av ptsd, så jeg vet godt hva du er igjennom! jeg er også bipolar (manisk-depresiv), så alvorlige depresjoner og selvmords tanker er alltid noe som følger med. var dette første innleggelse? er dette nytt for deg liksom?håper du finner ut av ting, og det er bare til å sende meg en mail hvis du føler deg deppa! jeg er veldig god til å lytte ;) og vær så god, synes det er fint å snakke med folk som har samme lidelse som meg. da får jeg en lettelse om at det ikke er bare meg i hele verden som har det kjipt! så takk skal du ha! :)

camilla ness

18.06.2009 kl.00:19

neeeeida! dette går fint vettu :) jeg synes det er kjempe deilig å snakke om det ! får det ut liksom! :P jeg er ikke blitt frisk. jeg kommer sikkert aldrig til å bli frisk , men jeg kommer til å komme til ett punkt der jeg aksepterer det og kan leve med det :) det er det som er målet! jeg takler tanker og sånn på forskjellige måter.. det har faktisk tatt meg 3 år i å finne ut hvordan jeg takler ting best. det jeg har funnet ut er at det beste for meg er å tenke på alt det negative først. bare få det ut ! ja, det er jævelig urettferdig og drit alt det som har skjedd med deg! du tenker sikkertat det er så forbannade urettferdig og du har egentlig bare lyst å forsvinne fra jordkloden for da hadde du sluppet det helvette du lever i. han skulle få grise bank og du hadde sikkert hatt det mye bedre. og når du har fått det ut så kan du tenke på alt det posetive i livet ditt. du elsker foreldrene dine og kjæresten din, har du virkelig lyst til å forestille deg ansiktene deres om du hadde tatt selvmord ? du er bare nødt til å tenke på det posetive og hvor langt du er kommet! du har tatt ett sinnsykt stort skrit med å bare gå til den timen med psykologen! det er jo helt fantastisk!!! prøv å finne en måte å samle alle tankene dine på. at du bare har åpnet deg å skrevet blogg er jo ett mirakel i seg selv! deet er super bra, så på den måten får jo du litt selvterapi? jobb med deg selv og finn en måte å takle dette på! det kommer til å ta lang tid før du klarer å finne en måte å leve med dette, du må være realistisk også!stå på kjære deg og ta vare på deg selv!!!

Marlene

18.06.2009 kl.00:39

Huff! Håper alt ordner seg for deg :)

Malene

18.06.2009 kl.11:13

sv: takk for den da, jeg har ikke sett lengre enn episode 2! :P haha. Jeg håper ting fikser seg for deg, det håper jeg virkelig. Og systemet er noe du er nøtt å overkomme - for det kommer aldri til å bli bedre. Det tror iallefall jeg!

camilla ness

18.06.2009 kl.20:23

nei , jeg var bare innlagt på haukeland , siden jeg er under 18 år. når man blir 18 blir man overført til sandviken hvis man blir innlagt. har aldri vært på modum, vet ikke hva det er :P jeg skjønner deg veldig godt det med familie og sånn! jeg har tenkt det samme og tenker forsatt på det. familien min betyr alt for meg, og det er bra du er glad i familien din! drit i han! det er jævla kjipt å tenke på at kansje han forsetter å ødlegge andre sitt liv, men du kan egentlig ikke gjøre noe annet enn å tenke på deg selv akkuratt nå! du er bare nødt å være litt egoistisk og tenke på deg selv, selv om det ikke føles riktig, så vil det hjelpe deg :) håper du har det bra og at du finner hjelp i noen av innlegelsene! de er der for å hjelpe deg, selv om det ikke føles sånn. bare ta imot hjelpen du får og vær takknemelig:) det er hvertfall jeg !!

Ingrid Vestby Fredriksen &&&&

19.06.2009 kl.14:22

huff huff : / du skriver veldig bra ;D

Kim Norheim

20.06.2009 kl.22:11

Ja. Sangen er nydelig.. Ser du har en blogg av min interesse. Skal begynne og lese .. Er så himla trøtt no :) Så får vente til i morgen.Natta:)

Cornelia

21.06.2009 kl.14:18

Oi, håper det ordner seg for deg. Helsevesenet er ikke gode!

Mona Charlotte

22.06.2009 kl.00:31

"Jeg syntes det er utrolig urettferdig hvortid skal alle disse skremmende tingene ta slutt?Det eneste jeg prøver på er å søke hjelp, men det eneste jeg får tilbake er skremmende episoder!!!Hvorfor skal alle psykriatere ta den enkleste utveien med å sende pasienter videre?Jeg er Redd, mer redd en noen gang, jeg føler helsevesenet er på lag med han som voldtok meg! alle sammen ønsker meg ondt!!!"Veldig sterkt skrevet, skjønner dessverre godt hva du mener .. :/

Nette

30.06.2009 kl.03:45

Wow... dette var sterkt å lese, har lest masse her nå. jeg er glad for at du blogger, så du kan få utløp for ting.Ønsker deg alt godt.

Camilla

30.06.2009 kl.18:41

Det er veldig sterkt og lese dette... Masse blandene følelser som dukker opp. Blir veldig lei meg for at noen mennekser skal bli utsatt for slike ting. Blir også sur for at det "hjelpen" bare gjør ting verre!! Har gått på BUP, og de må si ting videre til politi, og foreldre, så de gjorde ting bare værre, så hold deg unna dem! Det finnes psykologer som er mye bedre enn BUP. Håper du finner en FLINK psykolog som gjør jobben sin og hjelper deg!

Mindreverdig

30.06.2009 kl.18:59

SV: Tusen takk for kommentar camilla=) Jeg er enig de i BUP er utrolig tullete, de sier selv at de har "Taushetsplik" men de må fortsatt fortelle det til de nærmeste, bare for å gjøre ting verre. jeg går nå til en psykiater, hun er selvstendig næringsdrivende, og du merker med en gang hvor mye flinkere hun er, for hun har livs erfaring. mens de andre psykolog tufsene tror de vet alt i hele verden fordi de har lest seg til det! jeg trenger iallefall en med livserfaring, fordi det står ikke noen fasit i en jævla bok men det forstår ikke BUP eller VOP!Hilsen http://mindreverdig.blogg.no/

line

31.07.2009 kl.02:04

jeg vet du kommer til å bli frisk :) jeg har også blitt voldtatt. og jeg fikk aldri noe ut av psykologen som jeg hadde. jeg avsluttet dette etter 7 ganger. hun lo av meg, når jeg begynte nsten å gråte. jeg er av den person som aldri gråter forann mennesker, spesielt ikke når jeg forteller om mine vonde tider. da ler jeg bare... så derfor sluttet jeg med psykolog. og snakket heller med venner om det. i tillegg til at jeg bodde hos en venninne i 1 uke, fordi jeg heller ikke har det bra hjemme.. jeg har også en veldig forståelsesfull kjæreste, han bryr seg på den måten at det ikke er noe tema i samtalene våre. vi snakker aldri om det. men hver gang jeg blir lei meg, spør han ikke hva det er. han bare trøster meg og bryr seg om meg :)men jeg sier en ting til deg, dette er 4 år siden for meg, og jeg vet du kan klare å komme deg over det. det høres ut som om du er i din verste periode nå. i promise, alt vil ordne seg til slutt :) bruk tid på kjæresten din, venner og familie, ikke bli for mye alene. det vil hjelpe! det vil for alltid være en del av deg, men du kan lære deg å leve med det :)masse lykke til!! klem line :)

Skriv en ny kommentar

hits