Å ville døden sterkere enn livet

...er en bok som jeg leser nå, den handler om depresjon, selvmord og etterlattes situasjon!

I Norge dør det flere for egen hånd enn i trafikken

Denne boken handler om å ta vare på håpet i en situasjon hvor fortvilelse og håpløshet kan bli sterkere enn livsviljen, Den viser hvor viktig det er for etterlatte å bli sett, møtt og forstått.

Jeg har kommet til side 50 i boken. Dette er en ekte og gripende bok, der etterlatte forteller om hvordan de har opplevd å miste en barn, et søsken eller et barnebarn.

Jeg tror det er bra for meg å lese denne boken, for jeg får mer kunnskap om hvor jævlig ting vil bli for mine nermeste hvis jeg velger å ende livet mitt!

Så denne boken gir meg styrke til å fortsette å kjempe kampen, om å få det bra

- Mindreverdig -

14 kommentarer

lykkepillemor

11.01.2010 kl.15:23

Fortell hvilken bok, da :-)

Frida : DD

11.01.2010 kl.15:36

Jeg vil har døden mer enn livet :/

Hva slags bok ? :)

<3

11.01.2010 kl.15:43

lykkepillemor og Frida: DD: Hun skrev jo tittelen på boken som overskrift XP

Håper ting ordner seg for deg, mange som tenker på deg :)

lykkepillemor

11.01.2010 kl.15:57

Skjønte ikke det var tittelen- trodde bare det var hennes tanker :P But NOW i get it....

Den må jeg få lest :-)

Tonje

11.01.2010 kl.16:25

Så bra for deg :) Jeg hadde også blitt veldig lei meg hvis du hadde valgt den løsningen!

Tove O

11.01.2010 kl.16:57

Høres ut som en bra bok. Når folk tar livet av seg, kan det gjøre livet veldig vanskelig for de som sitter igjen.. Og det ser man ikke når man bare ser sin egen håpløse tilværelse.

Jeg tenker på din familie og kjæresten din, - de har det sikkert vondt fordi du har det vondt? Og jeg regner med at du merker at familien din har forandret seg. Kanskje de går rundt og er redd for at du skal velge døden? Og det er sikkert ikke lett for deg å oppleve at familien har det vondt pga det du har opplevd, det blir jo en ekstra belastning for deg. Kanskje det hadde vært lettere for deg om familien rundt deg klarte å "bli seg selv igjen"? Leve normalt, reagere litt mer normalt, le og ha det moro sammen....osv. Kanskje hele familien trenger å få hjelp, og det også indirekte hjelper deg å komme tilbake til normalen.

Ønsker deg en fin uke med sol og varme, og lykke til med oppholdet ditt senere!

Stor klem fra meg!

Linda Helen Hansen photography

11.01.2010 kl.17:00

har mistet to brødre jeg. og mor min er syk..
livet mitt var jævlig og det er det fortsatt, men ikke alltid, det er sånn at jeg oftere har det bra enn at jeg har det jævlig. for å si det sånn - hvis du ikke er fornøyd med livet, vær glad for at du ikke bor i afrika og sånt og er et fattigbarn, men men. kunne skrevet kjempe langt nå, men er ikke akkuratt i humør ;p

mindreverdig

11.01.2010 kl.17:26

Sv: Tove O, Ja jeg har merket at de har forandret seg, og det gjør virkelig vondt å se at de har det vondt pågrunn av meg.

Spesielt kjæresten min har vært bekymret for at jeg skal ta livet av meg selv, og han har blitt helt ødelagt av det.

Det hadde virkelig hjulpet for meg, hvis de rundt meg kunne fått et normalt liv igjen, for nå sliter jeg med mye skyldfølelse for at jeg ødelegger de rundt meg, og jeg tenker mye på at de hadde hatt det bedre uten meg, fordi jeg gjør dem bare lei seg.

Det er utrolig slitsomt, for uansett hva som skjer i livet mitt så kommer alltid voldtekten inn i bildet på en negativ måte=/

Skulle ønske at alt var normalt, men det er desverre ikke så lett

Hilsen http://mindreverdig.blogg.no

lykkepillemor

11.01.2010 kl.18:17

Hater, HATER, når folk sier at man skal tenke på barna i afrika, og sette pris på hvordan man har det. Det må jeg bare få sagt. Alles smerte er ekte- ville heller vært fattiglem i afrika, omgitt av likesinnede, og ikke visst noe annet, ENN å være et utskudd i rike norge.

Vi har vært millionærer, og vi har gått på sosialen- jeg var ikke lykkeligere når millionene lå under puta.

Alles smerte er ekte. Til og med barna i afrika kan tenke på noen som har det verre enn seg. Går ikke ann å bagatellisere noens smerte med at det alltid er noen som har det værre enn seg. Hvordan skal en forholde seg til egne følelser, om man alltid skal ta utgangspunkt i andres..?

*litt irritert og litt engasjert*

masterstudent

11.01.2010 kl.18:27

Jeg tenkte bare jeg skulle anbefale en annen bok også. Den heter "Å leve etter overgrepet - det begynte med voldtekt". Jeg har selv lest den i forbindelse med oppgaven min, og syns det var en veldig bra bok, både innholdsmessig og måten den er skrevet på. Den er veldig lettlest, og veldig spennende, samtidig som den er trist, hyggelig, grusom og inspirerende. Forfatteren forteller sin historie fra den dagen hun ble voldtatt som 21åring, gjennom en vanskelig tid hvor hun ikke fikk hjelp og ikke ville ha hjelp, til hun fikk hjelp og bestemte seg for å bruke erfaringen sin til å hjelpe andre i samme situasjon. Jeg tror boken vil være veldig inspirerende for deg, spesielt med tanke på at du ønsker å bli politi! Den kan, så vidt jeg vet, ikke kjøpes andre steder enn her: http://www.psykopp.no/product_info.php?cPath=21&products_id=81&osCsid=e76fa0883dd15f49a90e4d6563170659 , men den fins visst på mange biblioteker, så man kan sikkert låne den i stedet (det var det jeg gjorde).

Håper du får muligheten til å lese den, og at den har positiv innvirkning!:)

matforstyrra

11.01.2010 kl.19:23

Høres ut som en bok mange som sliter burde lese. Er akkurat de tankene om at de rundt meg ville fått det mye lettere om de slapp meg. Siden jeg gjør dem lei seg og skuffet. Håper denne boken hjelper deg med å fjerne disse tankene og sette det i et større perspektiv?

Tove O

14.01.2010 kl.17:15

Du skriver:

"Det hadde virkelig hjulpet for meg, hvis de rundt meg kunne fått et normalt liv igjen, for nå sliter jeg med mye skyldfølelse for at jeg ødelegger de rundt meg, og jeg tenker mye på at de hadde hatt det bedre uten meg, fordi jeg gjør dem bare lei seg."

Dine nærmeste får det aldeles ikke bedre om du velger å dø, tvert imot!

Jeg tror det ville hjelpe dem mye hvis de bare blir trygg på at du ikke kommer til å velge å ta ditt eget liv. Det å velge å ta sitt eget liv er kanskje en løsning som "løser problemet for deg", men i forhold til dine nærmeste er det en tragedie. Jeg vet om familier som har blitt dobbelt rammet, - der en sønn i huset har tatt liv av seg pga kjærlighetssorg og der broren noen år senere valgte å gjøre det samme fordi smerten etter tapet av broren var så stor. Vet også om to kamerater, der den andre også tok livet av seg en stund etter at den første gjorde det. Livet blir utrolig mye tøffere for de som sitter igjen.

Det høres kanskje litt fælt ut at du bør velge å leve for at ikke familien din skal få det enda verre, men det er håp for dere alle så lenge du velger livet og å se fremover. Klarer du å la dem bli trygg på deg, så er det håp om at det går bedre for dere alle. Og fortell dem at du trenger å se at de kan leve normalt og at det er viktig for deg at de gjør det. Og dere må alle be om hjelp for å få til det.

Har så lyst til å gi deg en skikkelig oppmuntringsklem!

anonym..

15.01.2010 kl.23:15

den boken skulle jeg ha lest.. selvmord er stadig i tankene, og har blitt en trøst for å klare dagen for tiden. Idag er jeg lenger nede enn jeg har vært på lenge. Ikke engang et falskt smil klarer å vise seg på ansiktet mitt i dag.

er anonym for ønsker ikke å være åpen med hvem jeg er for grunner av det jeg har skrevet..

Jente

20.01.2010 kl.19:54

Det er sikkert en kjempefin bok, håper den hjelper deg ! :)

Jeg vil også anbefale en annen bok:

http://www.angst-depresjon.no/ - "Tenk deg glad - Håndbok!"

Du får gå inn på linken å se selv. Det står der at den boken skal hjelpe mot angst og deperasjoner, og i england eller noe sånt så gir de denne boken ut på resept.

Skriv en ny kommentar

hits