Jeg lider av disse diagnosene!

Depresjon (også kjent som tilbakevendende depressiv lidelse, klinisk depresjon, alvorlig depresjon, unipolar depresjon, eller unipolar lidelse ) er en psykisk lidelse preget av et altomfattende lavt stemningsleie sammen med lav selvfølelse, og med tap av interesse eller glede ved normalt hyggelige aktiviteter.


 

Angst innebefatter en kompleks og bred kombinasjon av følelser, som frykt, engstelse, bekymring og panikk, og kroppslige symptomer som hjertebank, brystsmerte, pustevansker, svette, svimmelhet, rødme og kvalme.


 

Posttraumatisk stresslidelse (PTSD ) er en alvorlig angstlidelse som kan utvikle seg etter eksponering for en hendelse som fører til psykiske traumer. Denne hendelsen kan innebære en trussel om død for seg selv eller andre, eller til ens egen eller andres fysiske, seksuelle eller psykiske integritet. Denne trusselen oppleves som overveldende i forhold til den enkeltes evne til å mestre situasjonen. Som et resultat av psykologiske traumer er PTSD sjeldnere og mer varig enn det man vanligvis ser som akutte stressreaksjoner. Diagnostiske symptomer for PTSD omfatter gjenopplevelser av det opprinnelige traumet (eller traumene) gjennom "flashbacks" eller mareritt, unngåelse av stimuli knyttet til traumet, og økt spenningsnivå- for eksempel problemer med søvn, sinne, skvettenhet og hyperårvåkenhet


 

Hallusinasjoner er sanseopplevelser som ikke samsvarer med eksterne sanseinntrykk, og som derfor normalt ikke deles av andre. Hørselshallusinasjoner og synshallusinasjoner er vanligst, men alle sansemodaliteter kan berøres.


 

Dissosiativ lidelse Hvis vi opplever ekstreme hendelser som truer vår eksistens, kan hjernen vår splitte opp disse sanseinntrykkene for å fjerne oppmerksomheten fra det som er farlig slik at vi blir i stand til å takle angsten som følger med. Fenomenet kalles dissosiasjon, og i sin sykelige form dissosiativ identitetsforstyrrelse eller multippel personlighetsforstyrrelse. Hukommelsestap, angst, flash backs, mareritt og humørsvingninger er de vanligste symptomene.


 

Sucidal: Det vil si å ha et stort ønske om å ta sitt eget liv, innebærer ofte tanker og konkrete planer om hvordan man skal ta sitt eget liv. Det innebærer også ofte at det er gjort tidligere selvmordsforsøk


 

 

Selvskading vil si at man påfører seg selv en skade. Noen gjør det èn gang, andre kommer inn i et mønster hvor de gjør det igjen og igjen. Selvskading er vanligst hos ungdom og yngre voksne. Selvskadingen og smerten som følger blir en ikke-optimal måte å løse uro, spenning eller psykisk smerte på.

 


 

!!!!VIKTIG:!!!!!Ja jeg vet at jeg er psykisk syk og har mange diagnoser, men det betyr ikke at jeg er gal!
Jeg er en helt normal jente på 20år, det kan være meg du ser på butikken eller på bussen. jeg kan være den smilende nabo jenten din. Jeg kan faktisk være den høylytte jenten i klassen din!

Bare tenk over det! Pass på hva du sier til andre mennesker, for du vet ALDRI hvordan de faktisk har det inni seg! De fleste vennene mine ser på meg som helt normal, fordi når jeg er ute så har jeg på meg den falske masken. Du som leser dette vet faktisk ikke om jeg er din venn!

 

Informasjon er hentet fra www.wikipedia.no

 

-Mindreverdig-
<3

39 kommentarer

Sandra

10.11.2010 kl.17:49

huff. er så trist å lese slike innlegg. har ikke annet å si enn at jeg virkelig håper alt ordner seg for deg!

mindreverdig

10.11.2010 kl.17:51

Sandra: Tusen takk <3

Det håper virkelig jeg også:)

-Mindreverdig-

Tidevannet

10.11.2010 kl.17:53

For å skjule humøret sitt er det faktisk "bare" å sette på et smil. Eller egentlig en maske, en masken som viser et smil, og en personlighet som stråler av lykke..

Selvom man sliter psykisk, trenger det ikke alltid synes.

Lurer på en ting, synes du noe endret seg etter du fikk diagnosene?

<3

min.vei.tilbake.

10.11.2010 kl.18:01

syns det var veldig bra det siste du skrev, om at du kan være min venn, naboen min eller en i klassen min, for dette er SÅ sant..

sliter selv med en del av det du nevner her, og jeg kjenner meg så fryktelig igjen..

det er så alt for mange som ser på oss psykisk syke som gale eller svake mennesker, noe som IKKE er sant..

stå på!!

mange klemmer

mindreverdig

10.11.2010 kl.18:01

Tidevannet:enig med deg, det er ikke vanskelig å skjule at man er psykisk syk, så derfor er det viktig at alle tenker seg om før man buser ut med forskjellige kommentarer!

Det er en del ting som har endret seg, men på en måte har jeg blitt litt roligere, for før så tenkte jeg, er det normalt at jeg har mareritt hver natt? er det normalt at jeg faktisk gjennopplever dette på nytt? er det normalt at jeg har en stemme i hodet mitt? jeg gikk rundt å tenkte at jeg er faktisk gal!

men nå har jeg fått disse diagnosene, og når psykiateren min forteller meg om symptomene til disse diagnosene, så kjenner jeg meg igjen, og det har fått meg til å tenke at, dette er faktisk normalt, jeg er kanskje ikke så gal alikevell:)

Har du fått noen diagnoser <3?

-Mindreverdig-

mindreverdig

10.11.2010 kl.18:04

min.vei.tilbake.: Tusen takk:) jeg syntes det er viktig at folk faktisk tenker over det!

Det gjør vondt å vite at du også sliter, skulle så gjerne ønske at jeg var den eneste i verden som hadde det vondt, fordi jeg unner ikke min væreste fiende det helvette jeg gjennomgår.

Jeg tror at grunnen til at noen ser på oss som gale, er fordi de ikke vet bedre, de er rett og slett uvitende!

Stå på du også vakre kriger <3

God klem fra -Mindreverdig-

min.vei.tilbake.

10.11.2010 kl.18:11

skulle også ønske jeg var den eneste i verden med disse problemene, men jeg trøster meg med det at EN dag vil vi alle få det bedre, EN dag!

Vi må bare ikke gi opp, fortsette og kjempe videre til vi vinner..

for vinne det gjør vi en dag:)

Selv har jeg vunnet over hasj avhengigheten min, og dette er det første skrittet for og få det bedre:) så nå må jeg bare fortsette og ta stegene videre:)

stå på du også:) dette klarer vi..

klemmer og tanker til deg<3

Tidevannet

10.11.2010 kl.18:18

Så fint! :)

Neei.. Ble feildiagnosert en gang i år.. å siden den gang er det ingen av de mange hjelperne jeg har hatt rundt meg som har prøvd å sette noen ny diagnose på meg. De sa jeg led av noe som heter Dystymi.. Fikk diagnosen av en akuttpsykiatrisk avdeling, så de bare stresset i vei nesten uten å snakke med meg. Det eneste de visste var at jeg hadde slitt i over to år.. (noe som er kriteriet for diagnosen jeg fikk).. Jeg var den siste som fikk vite at jeg i det hele tatt hadde fått en diagnose. Hele avdelingen (av personalet) og familien fikk høre det først. Det var et familemedlem som fortalte meg at jeg hadde fått en diagnose.. Behandleren på huset om min BUP-terapaut syntes ikke at det var så viktig at jeg skulle vite det.

Så jeg går rundt i uvitenhet og følelsen av å være unormal, kansje på grensen til å bli gal.. Eneste jeg har fått høre er at jeg er kronisk suicidal..

Klem <3

kathrine

10.11.2010 kl.18:32

Jeg lider av depresjoner, selvskading, sosial angst og har plages mye med selvmordtanker i det siste. Jeg skjønner godt at du har det helt jævlig etter det som skjedde deg. Håper ting ordner seg for deg <3

mindreverdig

10.11.2010 kl.18:41

min.vei.tilbake.: Ja en dag, vil forhåpentligvis ting bli bedre<3

Jeg gleder meg som en unge til den dagen, jeg bare håper den kommer snart fra oss begge:)

Stolt over deg at du har klart å overvinne hasjen det står det stor respekt av:)

Dette klarer vi vakre kriger <3

-Mindreverdig-

mindreverdig

10.11.2010 kl.18:45

Tidevannet: utrolig kjipt å bli feil diagnosert, og utrolig dårlig gjort å ikke fortelle deg om dette før alle andre fikk vite det!

jeg kjenner godt den følelsen av å føle seg unormal og på grensen til gal, fordi du vet ikke hva som er i veien med deg selv, du skjønner ikke hvorfor du ikke er som alle andre.

Hvilken behandling går du i nå egentlig?

klem -Mindreverdig-

mindreverdig

10.11.2010 kl.18:47

kathrine: Det gjør virkelig vondt å lese at du sliter med de tingene du gjør.

Får du noen behandling for det? er det noen grunn til at du har fått det sånn?

du trenger ikke å svare hvis spørsmålene er ubehagelige <3

Håper ting ordner seg for deg også vakre=)

-Mindreverdig-

sofiesrareverden

10.11.2010 kl.18:54

Du er så søt vennen min, du er ikke gal og jeg elsker deg for den du er <3 du er så flink til å skrive, du er ett forbilde for mange, du er sterk, du er utrolig nydelig. Jeg er glad i deg. Headeren din ble kjempe bra <3

- Love you!
Hejsan, vad gör du? :)

mindreverdig

10.11.2010 kl.19:03

sofiesrareverden: awwe favoritten min<3 takk du er så nydelig!

super glad i deg vakre Kriger <3

-Mindreverdig-

sofiesrareverden

10.11.2010 kl.19:37

hihi<3<3 Håper vi snakkes ikveld vennen.

- <3<3
Har faktisk selv lidd litt av depresjon og angst! Jeg fikk meg verdens søteste lille hund og han hjalp meg faktisk ut av det. Da kom jeg i kontakt med folk med andre hunder på tur og gradvis kom ting seg.

Tidevannet

10.11.2010 kl.19:49

Jeg går i behandling på BUP, og har en ordning som heter planlagte innleggelser på en akuttpsykiatrisk avdeling.. Det er behandlingopplegget mitt :)...

tone

10.11.2010 kl.20:10

SV; håper alt blir bra med deg igjen, synes ufattelig synd på deg og hvordan du har det..

peony

10.11.2010 kl.20:30

Selv tror jeg at normale mennesker er en myte. Alle mennesker har sine problemer, noen på lavt plan og noen på høyt plan. Selv slet jeg med angst lenge, men nå er det borte. Når jeg begynnte på videregående i en mindre klasse klarte jeg for første gang å forsvare meg selv og stå for mine meninger. Slik du beskriver angst i bloggen din er akkuratt slik jeg følte når jeg gikk på ungdomskolen, verken mer eller mindre. Livredd for andre mennesker som jeg ikke kjente eller kjente så godt, livredd for å gjøre feil, livredd for at andre skulle se på meg og livredd for at jeg aldri skulle komme meg videre. Det er tøft gjort det du skriver om i bloggene dine, virkelig, jeg beundrer deg for det. Go on Girl!!!

disolvente

10.11.2010 kl.21:04

<3<3 jeg synes du er kjempeflink.
oki :) nyduschad så film nu =)

Ida Aurora

11.11.2010 kl.00:03

Så sant så sant.. Utrolig hva en sterk maske kan skjule. Ingen kan se hvilket kaos som kan skjule seg på innsiden..

Klem til deg <3

mylifeinbloodandtears

11.11.2010 kl.11:47

jeg lider mya av det samme ;s jeg sier det aldri til noen , og bare noen få som vet det . jeg er den smilende veninnen som ingen misstenker noe om

Guro

11.11.2010 kl.12:17

Kjenner meg igjen i en del av det du skrev. For det er faktisk en del som ser på de som er psykisk syke som gale. For meg så er det angst og spiseforstyrrelser som er værst, men på skolen blir det mest angst. For klassen min vet at jeg har angst, så når vi har fremføringer er det som om noen av dem "mobber" meg ved å si ting som "herreguuuuud, jeg får jo angstanfall om jeg står forran klassen, SE jeg skjelver da!" også er dem helt rolige. For jeg ser veldig fort om mennesker lyver om sånne ting eller om de faktisk mener det.

Jeg håper du snart får det bedre, ingen fortjener å ha det vondt.

ReAlex

11.11.2010 kl.13:18

utrolig bra skrevet!

Det siste du skrev under "viktig" er så utrolig sant!!! og viktig!!!

:)

11.11.2010 kl.13:28

jeg har også posttraumatisk stress :(

mindreverdig

11.11.2010 kl.16:55

Hege: så bra å høre at en hund hjalp deg ut av dette=)

jeg har selv en liten hund=) det er mye glede i de små tassene, men depresjonen henger nok i fordi om=/

-Mindreverdig-

mindreverdig

11.11.2010 kl.16:57

Tidevannet: så bra=) føler du at det hjelper deg?

før hadde jeg også planlagte innleggelser hver 6 uke, men nå har jeg fått noe som heter brukerstyrt innleggelse=)

-Mindreverdig-

mindreverdig

11.11.2010 kl.16:58

tone: Tusen takk <3 det håper jeg også:)

-Mindreverdig-

mindreverdig

11.11.2010 kl.17:00

peony: jeg er faktisk enig med deg, for hva vil det egentlig å være normal?

Det er bra at du fant en løsning på problemet ditt og at du nå ikke sliter med det lengre=)

Tusen takk <3 det varmer virkelig :)

-Mindreverdig-

mindreverdig

11.11.2010 kl.17:00

disolvente: Tusen takk nydelige <3

-Mindreverdig-

mindreverdig

11.11.2010 kl.17:21

Ida Aurora: det er det, det er faktisk ingen som kan se det, hvis masken er sterk nok=/

God klem <3

-Mindreverdig-

mindreverdig

11.11.2010 kl.17:22

mylifeinbloodandtears: Det var trist å høre, for det er vondt å ha disse diagnosene=/ det er bare noen få som vet om at jeg er meg og at jeg sliter så mye som jeg gjør.

Jeg smiler, jeg ler, jeg gråter når ingen ser <`3

-Mindreverdig-

mindreverdig

11.11.2010 kl.17:27

Guro: det er desverre sånn=(

Vond å høre at du sliter med angst og sf=/ går du i noen behandling?

Vondt å høre at angsten preger deg så mye som deg gjør=/

Jeg håper du også snart får det bedre!

stå på vakre kriger <3

-Mindreverdig-

mindreverdig

11.11.2010 kl.17:29

ReAlex: Tusen takk <3

Ja jeg er helt enig det er faktisk veldig viktig!!!

-Mindreverdig-

mindreverdig

11.11.2010 kl.17:30

:): det gjør meg vondt at du har det, for det er rett og slett helt forferdelig=/ går du i noen behandling?

-Mindreverdig-

Cecilie

11.04.2011 kl.12:36

Jeg må bare si en ting, godtar du og forstår at du har alle de diagnosene ? Jeg har hatt sosial angst i snart 5 år, og alt er fint. Men når jeg fikk vite det benektet jeg det totalt. Også lurte jeg på om du er innlagt på psykiatrisk, eller bor du hjemme .. ? Håper du får hjelp og kommer deg videre <3 Jeg fatter egentlig ikke at du klarer å leve med alle de diagnosene, du kan neppe ha det positivt i livet. Håper du har venner som er der for deg, venner betyr sinnsykt mye når man har det vondt. nå vet jeg hvertfall at visst jeg får fler diagnoser ( har blitt "testet" for en rekke forskjellige diagnoser, legene tror jeg har sucidal syndom. osv fordi de tror jeg vil dø fordi jeg er negativ ) Takk for at du deler livet ditt med oss, det hjelper ! Lykke til videre i livet <3

mindreverdig

11.04.2011 kl.12:47

Cecilie: hei <3

jeg er veldig skeptisk til at alle sier at jeg har så mange diagnoser, selv ser jeg på det som at jeg har PTSD, også de andre vil jeg si er kommet på grunn av PTSDen.

Sosial angst kan ikke være kjekt, kroppen hindrer deg i å gjør det man vil, man mister på en måte litt av friheten sin!

Jeg er innlagt på lukket avdeling.

Bor du hjemme? Eller?

Jeg har gode venner, men de beste bor i USA, de andre jeg har vet ikke så mye om meg og det jeg gjennomgår.

De fleste på min alder er ute å nyter livet...

Går du i noen behandling?

-mindreverdig-

Skriv en ny kommentar

hits