Hvordan ville du reagert hvis en du var glad i prøvde å ta selvmord!?!

Hvordan er det å være en veninne til en som sliter psykisk?
Hvordan er det å se en du er så glad i ha det vondt?
Hvordan ville du reagert om en du var glad i prøvde å ta sitt eget liv?
Hva ville du gjort for din veninne?

Jeg har ikke svar på disse spørsmålene, grunnen til det er at alle mennesker er forskjellige, og de vil takle alle situasjonene forskjellig!

Men for min del, så syntes jeg det viktigste er Å være der og VISE at man bryr seg!
Fortelle personen som har det vondt, at du faktisk er glad i h*n.
Gi en god klem og fortell at du er der uansett hva som skjer.

Det siste en som sliter psykisk trenger er at dem rundt blir sint, og forteller den personen hvor mye den har ødelagt for akkurat dem.
Er det riktig å reagere med sinne, fordi en person prøver å ta sitt eget liv?
Kanskje du bør tenke deg om før du forteller denne personen hvor sint du er.
For den personen som prøver å ta sitt eget liv, har det jævlig nok fra før av, h*n trenger ikke at de pårørende rundt blir sint og kjefter i tillegg! det denne personen trenger er en klem og det å få vite at man faktisk er verdt noe for noen andre!

Selvom det er en vanskelig situasjon, og du ikke helt vet hva du skal si til veninnen din som prøvde å ta selvmord, Så er det bedre å skrive noe, uansett hva det er, så lenge du viser at du bryr deg!

Grunnen til at jeg skriver alt dette, er på grunn av min kjære Grete!
Alle rundt henne har reagert med sinne etter at hun prøvde å ta sitt eget liv
Hvis en av dere som leser dette, har reagert med sinne, fordi veninnen din prøvde å ta sitt eget liv, vær så snill å tenk deg om!

jeg blir så frustrert, stakkar min kjære Grete har det veldig vondt, og føler ikke at noen bryr seg!
Tårene hennes triller fordi hun har det vondt, det hun trenger er å vite at noen er glad i henne!

Grete jeg vet du leser dette! Vit at jeg ELSKER DEG! gleder meg til å ha deg for meg selv en hel uke=)
Gleder meg til du blir utskrevet <3

Hvordan reagerer du når noen du er glad i, ikke har det bra?

-Mindreverdig-
<3

16 kommentarer

Det er vanskelig det med forsøk med selvmord,mange reagerer ulikt.særlig pårørende,andre får kanskje en "wake up call" og andre kjefter dessverre. Kanskje mest pga de er redde,og de skjønner ikke seg på situasjonen helt.

Viktigste er å være der for den som sliter,vite at det er værtfall 1 som stiller opp,bryr seg. Vise at det er mer å leve for hvis man ser forbi det vonde og mørkeskyene,men det er ikke alltid lett. Det er ikke alltid man kan komme helt frem,og sinnet og de vonde tankene kan av og til være en labyrint, lett å finne veien inn i de og vanskeligere å finne en lett vei ut,uten å forsvinne helt.

Synes du er en utrolig snill venninne som tar vare på henne,og håper de rundt henne får opp øyene,og vite at kjefting ikke hjelper.

sv; det mener jeg også, du har en blogg med mening. Det er jo bare å sende mail til iniativ takeren,og så vet hun litt at det er fler på laget og så får du link til logoen.=)

sofiesrareverden

10.12.2010 kl.00:08

Huff, skjønner hva du mener vennen, jeg har opplevd det, med flere venniner, og de har vært så nær. Jeg prøver å være der, jeg viser ikke noe sinnet, jeg blir veldig trist og lei meg, men vet at det ikke hjelper personen. Jeg sier til personen at hun/han betyr alt for meg og uten den personen klarer jeg ikke leve. Og jeg sier det av hele mitt hjerte. I tillegg skriver jeg ett brev og lager f. eks en tegning som kan hjelpe på humøret, pakker det inn og gir det <3

- Glad i deg.

Ancora

10.12.2010 kl.00:24

Heldigvis har jeg ikke venner som sliter psykisk.. Jeg har en som påstår at hun gjør det, men jeg VET at hun ikke gjør det, rett og slett fordi jeg kjenner "energien" ifra henne.. Jeg legger lett merke til om noen lyver eller ikke, og hun lyver og overdramatiserer.. Men jeg prøver så godt jeg kan å støtte, om jeg ikke har noe å si sener jeg ofte ett hjerte (noe jeg gjør ofte på andres blogger), men det er ikke et hvilken som helst hjerte, det er ett hjerte ifra meg som faktisk betyr noe, VELDIG mye.. For meg betyr <3 veldig mye, det betyr ikke bare hjerte liksom.. Det er hjerte mitt og jeg gir det til dem jeg støtter og er glad i.. Uansett om jeg kjenner dem eller ikke.

<3

mudprinsess

10.12.2010 kl.01:06

Jeg ville bare vist at jeg brydde meg. Jeg ville fortelt vennen min at jeg altid ville være der. Jeg er veldig enig i innlegget ditt. og jeg ville ikke bli sint for det hjelper ikke. jeg har problemer selv og det hjelper ikke når folk skal skjelle meg ut. da blir alt verre.

Vilde

10.12.2010 kl.01:21

jeg vet ikke, er ikke så mange av de jeg kjenner som sliter sånn.. altså har noen som har enorme problemer fra barndommen som har endt opp med narkotika, men da er det liksom ikke tid for å sitte seg ned og ta en moralpreken.

lurer faktisk utrolig på hvordan min bestevenninne har hatt det. jeg har jo hatt utrolig mange diagnoser fra jeg ble kjent med henne når vi var små og frem til nå. kan umulig være bra for henne å se meg ligge livløs og måtte ringe mamma for å si det........ faen as, tror jeg må bestille psykologtime til henne. i feel horrible
min søster er suicidal og jeg har flere ganger opplevd at hun har prøvd å ta sitt eget liv.. hvordan jeg reagerte? Jeg ble lei meg. jeg følte at verden min raste sammen og at det var min skyld som ikke så tegna. Jeg var ikke sinna på ho, men skuffet. skuffet over at hun ikke kunne fortelle noen at ho sleit og skuffet over det egoistiske valget. Jeg sliter selv med mat (som dere kan lese på bloggen min) og jeg VET hvordan det er å ikke villle si noe til noen om at man har det vondt. Men jeg synes det er utrolig egoistisk å prøve å ta sitt eget liv- uansett hvor jævlig ens eget er.. For tenk; om du velger å ta ditt eget liv vil det sitte mennesker igjen her som for alltid vil skylde på seg selv og som aldri vil komme seg over det. DE må lide.. er det riktig?
Det finnes alltid et lys i enden av tunnelen, selv om det i vanskelige perioder mer minner om et tog som kommer mot deg i kollisjonskurs.. Jeg syns ikke det er riktig at de pårørerende skal bare gå å gi en klem og sånt.. å være glad i noen medfører såklart at man blir skikkelig lei seg for at den personen har det vondt. jeg mener ikke at man skal kjefte. Det kommer absolutt ingenting godt ut av å kjefte på en person som har det vondt. Men jeg syns det er viktig å kunne sette seg ned å snakke sammen og prøve å forstå hvorfor dette skjedde slik at det muligens kan forhindres en annen gang..
jeg håper virkelig at det går bedre med Grete. Du er ei flott venninne for ho virkelig!

Inger Helene

10.12.2010 kl.13:38

herregud så bra du skriver!

bloggen din var utrolig bra!

om en jeg var glad i ville tatt selvmord vet jeg ikke hva jeg hadde gjort.. prøvd å skaffe hjelp til henne eller snakke henne ut av det.. det er vanskelig ;s

mindreverdig

10.12.2010 kl.14:33

Nina C(min hverdag i bloggform: Jeg er helt enig med deg

Tusen takk, det er jo det venner er til for:)

-Mindreverdig-

mindreverdig

10.12.2010 kl.14:34

sofiesrareverden: DU er en fantastisk veninne gabrielle'n min <3

Alle som er rundt deg, er heldig som har deg!

glad i deg også <3

-Mindreverdig-

mindreverdig

10.12.2010 kl.14:35

Ancora: Det er jo bra:)

Jeg liker ikke folk som lyger om at de er syk bare for å få oppmerksomhet.

Et hjerte betyr faktisk mye du er så god<3

-Mindreverdig-

mindreverdig

10.12.2010 kl.14:37

mudprinsess: Helt enig med deg:)

-Mindreverdig-

mindreverdig

10.12.2010 kl.14:38

Vilde: trist å høre, nei jeg skjønner at det ikke er tid!

Ja det kan ofte være veldig tøft for de som er rundt, fordi de har ikke kontroll over situasjonen, og går rundt å bekymrer seg hele tiden=/

-Mindreverdig-

mindreverdig

10.12.2010 kl.14:41

the secret life of a perfect g: Det må være utrolig tøft og ikke minst vondt.

Jeg er helt enig med deg, det er det mest egoistiske du gjør, for du etterlater de du er glad i med en sorg og et tomrom som aldri kan bli fylt igjen.

Hvis du skal ha den samtalen med denne personen, så syntes jeg det er viktig å ta den med engang dette har skjedd. for det gjør utrolig vondt å begynne å rote i ting når det er lenge siden det har skjedd.

Tusen takk, du virker som en fantastisk søster <3

-Mindreverdig-

mindreverdig

10.12.2010 kl.14:42

Inger Helene: Tusen takk, det varmer veldig!

Slike situasjoner er vanskelig, men jeg tror det viktigste er at man viser at man bryr seg:)

-Mindreverdig-

Merete

10.12.2010 kl.21:58

Har en venn som sliter psykisk, og jeg sliter selv også.

Det viktigste som du skriver, er og vise at du er der for han/hun.

Og selvom han/hun sier den ikke klarer og tro deg, så betyr det fortsatt veldig mye.

Ann Helen

13.12.2010 kl.00:02

Jeg føler at måten du skriver på nå har forandret seg merkverdig(om det er et ord).

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg liker det *-* As for this post, så er jeg enig. Når man er på bunnen er det bare en klem som hjelper og å ha noen der som er glad i deg. Selvom personen som kjefter sikkert bare kjefter av frykt for å miste vennen sin, men som helt sikkert bare vil klemme og holde fast på personen på sin egen måte i panikk.. eller no.

Også, jeg vet ikke helt hvordan jeg ville ha reagert om veninnen min hadde prøvd å ta selvmord. Jeg er sånn som kan sitte å tenke hva om det hadde kjedd helt til det blir så realistisk at jeg blir depresiv og til slutt for det for meg at det har skjedd eller kommer til å skje.. Og Ja, jeg trur jeg hadde blitt veldig redd om den vennen jeg er glad i mest hadde havnet på sykehus, men jeg hadde sannsnyligvis kastet meg på sykhus senga, og holdt rundt personen og gråtet eller smilt..

Selvom jeg ikke vet hvordan jeg hadde villet at folk skulle reagere, så trur jeg at det hadde vært værst å snakke med foreldra mine etterpå om det og om hvorfor jeg så gjærne ville dø. Jeg hadde ikke orket det.. og de hadde følt som som enda mer verre foreldre.. Selvom de egentlig ikke er det, det er bare jeg som ikke klarer å snakke med foreldrene mine om noenting.

Menneh haha, håper du har det fint i syden! Lysterapi er no dritt som ikke funker, så jeg er ganske mesunnelig nå ja ^.-

Skriv en ny kommentar

hits