Veninnen min kunne dødd i går, på legevakten!

hei engler<3 jeg har egentlig byttet blogg, men det innlegget jeg skriver nå er VIKTIG for meg og kanskje dere andre, derfor syntes jeg det er bra hvis mange leser det!

Nå har jeg helt seriøst fått nok!
her gikk min grense med toleranse ovenfor helse Bergen!

Min nydelige og verdifulle venninne Grete!
Hun er en jente som deg, ingen kan se på henne og se at hun sliter, fordi hun er fullstendig oppegående, hun er en av mine beste veninner som jeg vil gjøre ALT for, Hun er en fantastisk person

Jeg har alltid vist at helse Bergen ikke alltid behandlet psykiske pasienter bra, men i går fikk jeg virkelig innse at de er ufølsomme monstre!

min kjære Grete hadde selvskadet seg ganske så dypt, jeg så på sårene og jeg forstod at det ble en tur på legevakten for å sy noen sting.
Selv om Grete er en selvskader, så er en hun et menneske akkurat som oss, fortjener ikke hun å bli behandlet med litte granne respekt og medmennesklighet fordi hun er en selvskader?

Det syntes tydeligvis ikke dem på bergen legevakt!
I resepsjonen treffer vi en sur dame, som bare ser dumt på oss, hun spørr ikke engang hvor gammel kuttene var!
vi satt oss på noen benker og ventet, folk kom og folk gikk, det er greit at selvskading ikke blir første prioritet, fordi det er selvforskyldt, men at vi skulle bli siste prioritet trodde jeg virkelig ikke!

Vi satt tolmodig på benkene i 4 timer, så gikk Grete bort for å spørre om å få et rom, i håp om at ting kanskje ville skje litt fortere!
Vi satt på dette rommet i 2 timer, og INGEN kom. vi gikk ut for å snakke med dem i resepsjonen, da vi kom så de forskrekket på oss, og spurte: Hadde ikke dere gått?
Gått for faen, vi har satt inne på akutt rommet i 2 timer.
Å sorry, vi må bare beklage, hun som fant rommet til dere har glemt å gi oss beskjed!
Okei, etter å ha satt på legevakten fra kl 22.30 til 04.30 så var jeg rimelig forbanna for at de kunne komme og fortelle oss, at de hadde glemt oss!

MEN det som gjør meg så jævlig forbanna er at: Hadde min grete vært aleine på dette rommet i 2 timer, og folk hadde "glemt" henne, så hadde hun nok ikke vært blandt oss lengre, Fordi Grete har det veldig tøft om dagen og tenker mye på selvmord, og inne på dette rommet så lå det fult i skappeler!

Hun kunne satt inne på det rommet og skadet seg til hun traff noe, og når de hadde kommet inn, hvis de noen gang hadde kommet inn så hadde hun vært DØD!

Jeg skjems av å være Norsk, og skal bo i en velferdsstat, som behandler menneskeliv som om de ikke er verdt noe!
Det er greit at alle kan gjør feil, men når de kan sette menneskeliv på spill på den måten så blir jeg oppgitt.

men det ble ikke bedre etter at vi kom inn til legen

Legen så såvidt på grete, han hilste ikke på noen av oss og presanterte ikke seg selv, noe som er VANLIG høffelighet!
Men spurte han Grete om hvordan hun hadde det? NEI
er det ikke normalt og spørre om det går bra?

I stedet for å rense det åpne såret med saltvann, så renset han med sprit! noe som svir nor så inn for jævlig!

men en lege, som behandler og syr en selvskadet person, er PLIKTIG til å spørre om vedkommene har selvmordstanker, eller om selvskadingen ble gjort i et selvmordsforsøk.
Og om personen har Profesjonell hjelp utenfor.

INGEN av disse spørsmålene ble stilt, og jeg er i sjokk!
Hvordan kan en person som er så følelsesløs og umennesklig være lege?

Og en ting til, hvis hun hadde skadet noen nerver eller sener i hånden så hadde han ikke funnet det ut, vet du hvorfor? FORDI HAN IKKE SJEKKET DETTE!

Hvordan kan dere behandle andre mennesker slik som dette? Dere jobber i et service yrke som handler om mennesker!
Dere kan ikke behandle folk på denne måten, og når dere behandlet Grete så dårlig når jeg var med, så lurer jeg faen meg på hvordan dere behandler henne når hun er aleine!

LITT FAKTA OM SELVSKADING:

Selvskading kan forstås som et språk, der sårene gir uttrykk for en indre tilstand. En ytre, synlig skade kommer da i stedet for en indre skade som er vanskeligere å uttrykke. Den kan også forstås som en bearbeiding og mestring av vanskelige følelser, minner og situasjoner. Noen bruker den fysiske smerten som avledning fra sin følelsesmessige smerte.

( http://www.psykiskhelse.no/index.asp?id=27443 )

Hvis jeg hadde vært sykepleier eller lege, og jeg hadde lest den teksten over, så hadde jeg passet meg veldig for hva jeg sa og hvordan jeg oppfører meg, selvskading er en måte å utrykke seg på, en måte å vise at man har det VONDT og VANSKELIG inni seg. At man ikke har det bra med seg selv!
Og hvorfor i helvette møter legevakten disse pasientene uten respekt! når det er faktisk dem som trenger mer respekt og forståelse enn noen andre!

Hvis jeg knekker en tå, og kommer ned på legevakten, da møter jeg en hyggelig dame i resepsjonen som spørr meg om hvordan jeg har klart dette, og jeg forteller og hun gir meg et venlig smil og ber meg sitte meg ned og vente!
Etter en stund kommer det en hyggelig dame og roper meg inn, og legen kommer med en gang, han er interrisert i hvordan jeg har klart det, han tar røntgen, han presanterer seg IKKE MINST!
Jeg får gips og krykker, og en rullestol om jeg må, og jeg får god bedrings ønskninger fra de ansatte.
Men for å være helt forbanna ærlig!

JEG trenger no meg for faen ikke en hyggelig dame som kan gipse en tå, hva faen, jeg har bare vondt i en tå!
Spiller vel ingen rolle om de er hyggelig eller ikke, for tåen min vil ikke gro raskere!

Men når det gjelder det psykiske så er ALT motsatt, sykepleierene og legene behandler deg som drit, når du virkelig kunne trengt en trøstende skulder fordi du har det vondt med deg selv, så kommer du ned til helsepersonell som bare bryter deg mer ned, HVOR ER LOGIKKEN?

DU knekker en tå og alle er hyggelig?
Du har det vondt med deg selv og alle hater deg?

Takk for at du tok deg tid til å lese mine ord!
Dette er en sann historie om hvordan helsevesenet faktisk er!

Har du opplevd noe lignende, la meg få vite det!?!

Klemmer Mindreverdig <3

 

 

20 kommentarer

welcometomysillylife

01.09.2011 kl.21:49

Helt forferdelig ! O.o jeg har ikke ord engang!! Det er så dårlig gjort! :(

Mie - iasn

01.09.2011 kl.22:54

Herregud, så fryktelig og respektløst.. Jeg håper så inderlig på at du sender inn en klage eller saksøker dem alle, what so ever. Huff, jeg blir helt ifra meg. Håper det går greit med dere begge <3

miriambambiriam

05.09.2011 kl.17:00

Fy faen at det går ann !!!!! Helse Norge i et nøtteskall.

Husker en gang søstern var på legevakta fordi hu hadde brekt ankelen. 3 leger sier det er brudd og den som skal legge gipsen setter bare på en skinne!!!! dette beinet sto rett ned og ble helt svart. Etter en uke uten søvn fikk hun nok å dro til fastlegen sin. Han ringer Kongsvinger sykehus sint som en furie og forlanger svar. Joda foten skulle ha vært gipset, dem skulle ringe oss senere på dagen. Gjorde de det? Neida. VI måtte ringe. Fikk beskjed om å komme på sykehuset neste dag kl 09 men at vi ikke ble første prioritert. SÅ der satt vi fra kl 09 til kl 15.30!!!!!!!! Å ettesom det hadde gått så lang tid så hadde brudde begynt å gro feil så dem måtte BRYTE det opp i 90graders vinkel UTEN bedøvelse. I to måneder måtte hu gå med gips, hadde hun fått gips med en gang kunne hun tatt av gipsene tter en måned!!!!

Uansett i hvilken sitvasjon en pasient er i, om det er selvskyld eller ikke. HAR legene plikt til å behandle pasienten med respekt!!!

Håper virkelig det går bra med henne!!! :)

(sorry for et litt vell langt komentar men blir såååååååå provosert)

line eirin

05.09.2011 kl.22:50

Noe så respektløst og elendig av den legen! Blir så irritert på sånne respektløse og trangsynte mennesker.

Voldtektsoffer

11.09.2011 kl.15:02

Jeg ble møtt på lignende måte på legevakten da jeg hadde prøvd å hoppe fra en bro.. Jeg ble bragt til legevakten av politiet, de var kjempe hyggelige og passet på meg da jeg ventet på legen. Da hun kom var hun bare kjempe sur og hatet i øynene og stemmen hennes lyste sterkt... jeg vet det jeg gjorde var dumt, og jeg husker det ikke så veldig godt, men den følelsen den dummen legen ga meg var ikke god.. heldigvis ble jeg tatt bedre vare på på natteskiftet og morgenskiftet på psykiatrisk.. men neste skift igjen følte jeg meg mislykket igjen, pga ansatte som ikke burde hatt den jobben... hvis jeg hadde jobbet i helsevesenet, skulle jeg virkelig klart å gjøre en mye bedre jobb enn mange av de ansatte, selv uten utdannelse...... tenker på Grete, og håper det går bedre med henne nå... håper også at du har det bra<3 masse klemmer<3

12.09.2011 kl.13:46

Det er faen meg uakseptabelt! Det er ikke mulig at noen behandler et menneskeliv som det ikke er noe vært. Det gjør meg kvalm. selvskading burde bli løftet mer opp i lyset, det begynner virkelig å bli "vanlig" og ingen gjør noe med det.

Grevlingen

12.09.2011 kl.14:31

Synes ikke du kan skrive slikt uten å gi institusjonen tilsvarsretten sin. Du bør snarest ringe dit og be om en forklaring. Journalen er selvsagt taushetsbelagt, men de kan nok uttale seg på generelt grunnlag ut i fra sakens omstendigheter. Du kommer med grove beskyldninger om rutinesvikt, lovbrudd iht. pasientloven og helsepersonellloven, samt. personkarakteristikker som er krenkende. Språkbruken din er også under enhver kritikk og hører ikke hjemme i det offentlige rom. Det kan godt være at institusjonen har gjort feil, således grove feil, men her gjør du deg selv til synder ved en slik fremstilling.

mindreverdig

12.09.2011 kl.21:16

Grevlingen: Institusjonen, vil få sin rett til å forsvare seg, da denne saken er tatt videre til fylkeslegen, dem har selv innrømmet feil i denne saken, men at du kan påstå at jeg gjør meg selv til synder syntes jeg er uhørt.

Du bør virkelig tenke deg om før du skriver, for du har ingen innsyn i denne saken.

I denne saken vil den gjeldene pasienten, fra si dem taushetsplikten, jeg er fullstendig klarover hva de norske lover inneholder, og dette er ikke beskyldninger men ren faktastoff, det står ingen steder i de norske lover at det ikke er lov til å ytre sine opplevelser.

Helse Bergen er organiserte, og når dem behandler enkelte mennesker på en slik måte er det urovekkende, og virkelig kritikkverdig.

I Norge har vi ytringsfrihet, så du har lov til å si din mening om denne saken, noe du gjør og som er helt greit.

Men det å komme beskyldninger om at jeg er synder hører ikke hjemme her.

Grunnen til dette er som sagt fordi du ikke har innsyn i denne saken, i og med at du ikke var til stedet.

Helse Bergen har innrømmet rutinesvikt og lovbrudd på pasientloven, så dette er en sak som er langt i fra avsluttet

Mvh Mindreverdig

S

14.09.2011 kl.09:17

Bergen Legevakt er ikke underlagt Helse Bergen, men Bergen Kommune.. Så det er litt rart at Hese Bergen innrømmer feil i denne konkrete saken.

Og fra et generelt synspunkt hadde nok ikke sykepleierne latt venninnen din sitte alene på et rom med masse skalpeller. Du var jo der, og de tenkte vel at du ikke ville la hun skade seg mer.. Kanskje det var feil?

Grevlingen

14.09.2011 kl.21:03

De som jobber på legevakten er ikke så veldig dumme som du vil ha det til, de har nok lest bloggen din alle sammen. Det skal ikke mer enn et google søk på "legevakten i Bergen blogg " til før den kommer opp.

Til informasjon har det heller ikke blitt opprettet tilsynssak fra fylkeslegen eller helsetilsynet.

Stiller meg nå skeptisk til din troverdighet ved at du oppgir feil instans, Helse Bergen og ikke Bergen kommune...

Lurer litt

15.09.2011 kl.22:20

Grevlingen: kan ikke du bare slutte å bry deg? Har du i det hele tatt noe med denne saken å gjøre?

mindreverdig

17.09.2011 kl.15:26

S: Ehhm IGJEN FEIL!

min venninne har satt flere ganger inne på et rom med åpne skap dører!

ene gangen satt hun der inne og skadet seg med en skapell som hun fant i skapet!

en lege kom inn, vet du hva han sa?

kan du gå ut, vi trenger rommet!

så ikke kom til meg og fortell noe annet som du ikke har peiling på!

mindreverdig

17.09.2011 kl.15:27

S: Og LITT feil av deg og skriver et innlegg fra samme IPadresse mr.grevling, jeg forstod jo med en gang at dette også var deg!

mindreverdig

17.09.2011 kl.15:42

Grevlingen: det er jo bare positivt hvis dem leser innlegget mitt, da har jeg kanskje reddet 1 eller flere liv, og ingenting er bedre enn det;)

nei det er jeg fullstendig klar over, men brevet er blitt sendt! ;)

men du liker tydligvis bloggen min, i og med at du er innom den hele tiden, takk skal du ha :D <3

mindreverdig

17.09.2011 kl.15:44

Lurer litt:nei han har absolutt ingen insyn i denne saken, men han liker tydeligvis bloggen min veldig godt, i og med at han hele tiden er innom den, så tar det egentlig som et komplimang :D

S

18.09.2011 kl.19:59

Det går ann å ha samme ip-adresse uten å være samme person. IPen har med nettverk å gjøre, ikke fingeravtrykk. Men hvis du vil tro at jeg trenger to navn for å få frem poenget mitt får du bare tro det.

Det har tydeligvis skjedd en gang før. Men som sagt, denne gangen var jo du med.. Skadet hun seg da? Du kan ikke i den ene setningen klage på at dere må sitte på gangen og vente, og i den andre klage på at dere sitter på et rom.

Og i den første kommentaren til Grevlingen sier du at Helse Bergen har innrømmet feil, og at saken blir sett på av fylkeslegen. I den andre kommentaren sier du noe helt annet. Det får meg til å lure på om noe av det du skriver faktisk stemmer, eller om hele bloggen bare er løgn og et sykt rop for oppmerksomhet.

19.09.2011 kl.21:16

Håper virklig det går bra hun!

Men hadde det vert meg hadde jeg kanskje sendt historien til avisa, dette er noe som ikke skal skje og derfor bør det i media så flere får vite om det!

Caroline

29.09.2011 kl.10:37

Til S. og Grevling! Kankje ikke bloggeieren har stålkontroll på hvor klagen er sendt. Men DU/DERE er forferdelig dømmende! DU/DERE snakker om at bloggeier har en grov personkarakteristikk av legen? Hva med DIN/DERES karakteristikk av bloggeier? "Løgner, lite troverdig osv"? Jeg kan ikke fordra slike kverulante mennesker. Får grøssninger i hele meg med når jeg tenker på hvordan DU/DERE mest sannsynlig tiltaler folk til vanlig!

Eliseo

21.11.2012 kl.20:09

Det finnes også andre legevakt, det er ny i Bergen sentrum, man ringer og kan avtale time, ikke store skader men nesten alle allmennakutte sykdom og veldig rimelgi bare 300 kr x consultasjon.telefon 47252202 i Nye Sandviksvein i sentrum.Like til videre

miss-uverdig

13.06.2013 kl.02:14

Dette er et gammelt innlegg. men jeg fant det når jeg skulle google noe, for å vise ei venninne om hvor fæle leger kan være mot selvskadere. og kom over dette innlegget som jeg faktisk er i tvil om jeg har lest.

men ihvertfall...

dette er forferdelig å lese. jeg får så vondt inni meg, at noen faktisk kan gjøre noe sånt. men jeg må si at det er ikke bare i Bergen dette skjer, det skjer mange steder i Norge, jeg har selv opplevd å blitt avvist etter overdoser, blitt sydd uten bedøvelse. møtt kalde leger som ikke en gang har sagt hei når han kommer inn, eineste gangene jeg hørte han snakket, var når han snakket over meg, til sykepleieren ved siden av. sa ikke en gang hade når han gikk. det var forferdelig.

skjønner ikke hvordan en lege faktisk kan finne på sånn. det er helt sykt.

<3<3<3

Skriv en ny kommentar

hits