Jeg skulle ønske jeg hadde kreft!

ja jeg vet at overskriften er helt på trynet, og du tenker nok at jeg er helt fucket i hodet.

Men jeg er ærlig, jeg mener hvert ord jeg skriver, les historien min før du dømmer meg!

 

Hvis man får kreft, så er dette en fysisk sykdom, JA det påvirker nok psyken også, og det er tung, hardt og tøft. Men igjen er det en fysisk sykdom.

Hvis noen spørr en jente hvorfor hun er borte fra skolen, så svarer hun: fordi jeg er innlagt på sykehus og får behandling fordi jeg har fått kreft, hun blir fortsatt akseptert, folk blir lei seg på henne vegne og de gir henne all den støtten og medfølelsen hun kan få, når hun ligger i sykehus sengen tilkoblet mange slanger så får hun besøk, familien kommer med pizza og brus, hvis hun føler seg bra nok så kan hun gå litt rundt på sykehuset og kanskje ned i kiosken for å kjøpe et blad, venner og familie kommer med blomster og skriver de nydeligste kort.

Sykepleierne er hyggelige, de gjør sitt beste for at pasienten skal ha en så positiv opplevelse av den grusomme og dødelige sykdommen som mulig.

lærerne på skolen, holder kontakt med familien for å se om det er noen mulighet for denne jenten å fullføre skole gangen selv om hun har fått kreft.

Hvis jeg ikke tar helt feil så er det en russe knute som sier at man får en knute i luen om man besøker barn på sykehus.

 

Legen på kreft avdelingen gjør selvfølgelig sitt beste for at denne jenten skal bli frisk, fordi alle ønsker at hun kan få tilbake håret og kunne gå ut og være med venner, kanskje gå på kino.

Jenten får medisin, og det er medisinen som kan gjøre henne frisk, eventuelt en donasjon, for selv er hun maktesløs, det er ikke hun selv som bestemmer om hun skal leve eller død, livet hennes ligger i legenes og sykepleiernes armer.

Alle håper og ber om at denne jenten vil bli frisk igjen

 

På en annen kant sitter en jente, hun er psykisk syk, fordi hun har blitt voldtatt. Dette er også tungt, tøft og hardt, forskjellen fra kreft er at dette er en psykisk sykdom.

Hvis noen spørr denne jenten om hvorfor hun ikke er på skolen så lyger hun: hun forteller at hun har vært syk. men sannheten er at hun har vært innlagt på psykiatrisk, men fordi dette er så tabu belagt i denne verden, så tørr hun ikke å stå frem og fortelle at hun sliter.

og hvis denne jenten hadde vært ærlig, så hadde noen akseptert henne, men resten hadde trukket seg sakte men sikkert unna.

Bak lukkede og låste dører på psykiatrisk, ligger jenten på et hvitt og kaldt rom, på rommet er det en stol, et bord, skap og seng, speilet på badet er ikke en gang av den vanlige typen.

Selv om dette er en psykiatrisk institusjon, så er det også et sykehus på samme måte som sykehuset for dem med en fysisk skade.

Jenten har blitt umyndiggjort, fordi noen mener at hun ikke er i stand til å ta vare på seg selv

De med kreft får alt tilrettelagt

de psykisk syke må innfinne seg i andres regler

De blir utsatt for Tvangsmedisinering, og andre tvangstiltak

en jente som er innlagt på psykiatrisk får Ingen besøk av venner eller familie, hun får ingen blomster og heller ingen kort, med trøstende og gode ord, fordi folk ikke vet hvordan de skal forholde seg til psykisk syke

en psykisk syk person har et liv fylt med løgner

For å bli frisk psykisk så må jenten gjøre jobben om å bli frisk selv, fordi ingen kan gjøre den for henne.

Kreft kan bekreftes, noe psykisk ikke kan, kreft gjør utslag på blodprøver og er medisinsk bevist, mens psykisk er noe en person forteller om hvordan hennes liv er og du kan ikke være sikker på om det er reelt.

 

på legevakten møter man leger som ikke bryr seg, man blir nedprioritert når man er psykisk syk

Hvis man kommer inn på legevakten og man har kreft, så er legene interessert i å hjelpe denne personen

Men legen på legevakten de bytter på å ta hånd om psykisk syke.

 

I hode til en med psykisk sykdom, så er det en kamp, en kamp om å klare å overleve dagen, akkurat på samme måte som en kreftpasient kjemper om å holde ut de vonde smertene.

men forskjellen er at kreft pasienter kjemper i mot noe hun ikke har kontroll over, og hun har leger, sykepleiere, venner og familie som kjemper med henne.

En psykisk syk person kjemper mot seg selv, kjemper mot impulsiviteten og lysten til å dø, på hennes lag har hun bare seg selv, for etter en stund så gir psykiatrien henne opp, fordi de føler at de har gjort det de kunne, sykepleierne er enig med seg selv når de inni seg godtar at hun er klar for å dø, venner vet ikke om den kampen hun kjemper, og familien er så oppgitt og frustrert etter all kjempingen, at de ikke lengre vet hva de skal gjøre.

 

En kreft pasient som er nær døden, får støtte og omsorg, familien samler seg rundt henne og ber for at hun skal klare seg og bli frisk.

En som er psykisk syk, som velger å prøve å avslutte sitt eget liv, foreksempel med en overdose, har valgt selv at dette livet vil hun ikke leve lengre, selv om denne jenten ble voldtatt og ikke har valgt denne smerten selv, så ender det opp med at hun sårer sine nærmeste, hun skyver familien fra seg, fordi det er hennes valg at hun ikke lengre vil leve.

 

Og det er en STOR forskjell på å dø, og det å selv velge at man skal dø.

 

Jeg har snakket med mange mennesker rundt meg, og min felles konklusjon er at de syntes mer synd i kreftpasienter en dem som har psykisk sykdom, spørsmålet mitt er hvorfor?

Begge to er sykdommer, som de selv ikke kan noe for, så hvorfor skal disse to diagnosene være så forskjellig?

 

Hvis du dør av kreft, så ser mennesker rundt deg på deg som at du var sterk, som kjempet og holdt ut den smerten til siste stund, du blir minnet og husket som en fantastisk jente som virkelig ga alt

 

Hvis du dør fordi du er psykisk syk og velger å begå selvmord, så er du egoistisk og svak, du vil bli sett på som en som ga opp når det ikke var nødvendig, en som bare tenkte på seg selv, og ingen andre rundt deg. En veldig egoistisk jente som vil dine venner og familie vondt. Du blir rett og slett sett på som en som har gitt opp og tapt

 

Begge sykdommene er noe mennesker ikke kan noe for. Så hvorfor er forskjellen så stor?

Syntes du det er rettferdig slik det er nå?

 

Det er mer respektabelt å få diagnosen kreft, enn en psykisk sykdom i verden vi lever i i dag.

Det er grunnen til at jeg heller ville hatt kreft, jeg ønsker å få den samme støtten, hjelpen, blomstene, kortene og omsorgen som en med kreft får, jeg ønsker at noen andre skal ha kontroll over om jeg skal leve eller død.

 

Hvis du har kreft, eller er pårørende til noen som lider av det, så vil du ikke forstå mine ord

Hvis du ikke har opplevd noe vondt i livet ditt, ved psykisk eller fysisk sykdom, så vil du nok ikke forstå

men om du selv er psykisk syk, eller pårørende så kanskje du vil forstå

i mitt hode så forstår jeg mine egne ord, og jeg står for hvert eneste ord jeg skriver...

 

Hva er din mening om dette?
Er ikke to liv like mye verdt, selv om diagnosen er forskjellig?

 

-Mindreverdig-

89 kommentarer

IZZIEBELLE

13.09.2011 kl.16:50

Du har et poeng ja :)

Maria Michelsen

13.09.2011 kl.16:51

ingen håper vel på å få kreft. Ingen vil jo være syke.

Synne

13.09.2011 kl.16:51

lol,selvom du skriver alt det her,er du fortsatt fucka i huet som sier at du vil ha kreft? tenk på alle de som har det da.. jeg selv kjenner to stykker som har laukumi,pass på hva du skriver på nett..

anonym

13.09.2011 kl.16:52

jeg er helt enig, og er enig i alt du sier, stå på vidre!

emailiismailii

13.09.2011 kl.16:54

DU TAR SÅ FORBANNA FEIL !!!!!!:

Hvis du dør av kreft, så ser mennesker rundt deg på deg som at du var sterk, som kjempet og holdt ut den smerten til siste stund, du blir minnet og husket som en fantastisk jente som virkelig ga alt

Hvis du dør fordi du er psykisk syk og velger å begå selvmord, så er du egoistisk og svak, du vil bli sett på som en som ga opp når det ikke var nødvendig, en som bare tenkte på seg selv, og ingen andre rundt deg. En veldig egoistisk jente som vil dine venner og familie vondt. Du blir rett og slett sett på som en som har gitt opp og tapt

Sandra

13.09.2011 kl.16:56

Du har et poeng.

Synnøve

13.09.2011 kl.16:57

Jeg skjønner så godt hva du mener...veldig bra skrevet og formulert! helt forferdelig det du blei utsatt for,og fremdeles på en måte blir utsatt for :-( klemmer fra meg.

emailiismailii

13.09.2011 kl.16:57

beklager utbryddet... Men det er ikke mer synd på en som har kreft en en som har blit utsatt for f.eks voldtekt ! De har det jo faktisk VERRE fordi de bare har seg selv, og ingen andre... De må gjøre alt på egen hånd... og hvis de da hadde valgt selvmord, selvfølgelig blir jeg ikke glad for det, men jeg ville fortstått at de ga opp..

MariaOBee

13.09.2011 kl.16:58

Du har flere bra poeng der.. Og jeg synes egentlig veldig synd på psysisk syke mennesker. Du skriver utrolig bra.

Hadde blitt glad for kommentar tilbake :)

Heidi

13.09.2011 kl.16:58

http://www.artige.no/bilde/11655

Sandra

13.09.2011 kl.16:59

Utrolig bra skrevet! Har tenkt det samme veldig mange ganger.

Forstår at de som ikke har vært psykisk syk ikke forstår ordene dine, og at de kanskje synes det høres egoisitisk ut, men jeg er psykisk syk, og jeg er enig.

Det er jo ikke skrevet for at det ikke er synd på de som får kreft, og vi kan nok ikke forstå hvordan det er å ha det. Det er to jævlige sykdommer som jeg ikke unner min verste fiende!

lifeasmysofie

13.09.2011 kl.17:00

Jeg skjønner poenget ditt! Men dette er sånn man helst ikke skriver på nett. Det kan være like så ille for de med kreft, du vet ikke alt om de heler? Tenk om noen som nettopp har mistet sin venn til foreksempel laukomi leser dette? Tror ikke hun hadde vært så glad. Men alikavell, skjønner hva du mener! Har slitt psykisk selv, og vet hvordan (du?) har det. Ingen å si det til, og ingen som tørr å spørre om det.

Stå på videre, fin blogg! :)
skjeønner deg godt men du burde ''passe munnen din uansett'' ;)
bare et tips! ...Klem Sarah! ..20år , Modell , Forlovet , og nå Gravid <3

mettepiah89

13.09.2011 kl.17:08

På et vis e æ enig i det du skriver, ja det e vanskelig å forholde sæ til noen som e psysisk syk, men det e også vanskelig å forholde sæ til noen som har kreft. Det e like grusomt begge deler og æ trur ingen egentlig velge å bli psysisk syk heller. Det kan være et resultat av noe som kan ha pågått lenge. som f.eks at en person har blitt mobbet lenge. Trur ikke noen sitter å sier til seg selv, ok nu ska æ bli spysisk syk eller nå skal æ få kreft. Det kan komme snikende på et menneske begge deler.

emailiismailii

13.09.2011 kl.17:08

herlighet nå fikk jeg dårlig samvittighet.... jeg mente virkelig ikke noe sårene med det jeg sa... jeg visste ikke at du skrev dette fordi du hadde opplevd det... jeg synes dette er helt grusomt... Men poenget mitt var vel egentlig at det e få kreft er sinnsyk fælt, men det samme er voldtekt... og jeg tror ikke det er noe man skal velge mellom.. men jeg forstår deg utrolig godt, og det du har skrevet er utrolig bra... nå som jeg forstår sammenhengen... nå vet jeg at jeg ikke skal ha et slikt utbrudd før jeg vet alt som står bak... jeg mener det, beklager på det sterkeste...

Rebecca

13.09.2011 kl.17:10

Greit du khar det vanskelig, men å ønske du hadde kreft?! hva er galt med tankegangen din?! Bestemor døde av kreft, mamma har nettopp overlevd kreften og jeg skal snart inn å ta en test på om jeg har det for å oppdage det tidlig hvis jeg har det! Også sitter du der å ØNSKER DU HADDE KREFT! Jeg ble voldtatt som 14 åring.. (er nå 17) Det er to helt forskjellige ting, jeg kjempet alene om å komme meg videre, kunne ikke ødelegge familien, så jeg hadde et valg da, som du sier, har du kreft er det ikke ditt valg om du overlever kampen.. Du må legge livet ditt i hendene på leger og andre folk du ikke kjenner.. ser/hører du forskjellen? Kanskje det er like greit at du blir tvangsinnlagt med den tankegangen din som ikke EIER respekt og følelser !

Zoe

13.09.2011 kl.17:11

Til de to øverste kommentarene: Hun mener vel ikke at hun har lyst på kreft, men ville ha vagt det fremfor å være psykisk syk.

Du har et poeng der, men det er fortsatt en del ulemper som man ikke alltid vet om, når man har kreft.

Marthe

13.09.2011 kl.17:14

Hvis du så inderlig ønsker all støtten fra venner og familie, hva med å FORTELLE DEM DET? Du tar feil om at det ikke er akseptert i verden i dag å være psykisk syk - mange sliter med psykiske problemer! Det er slett ikke tabu! Hvis min beste venninne hadde kommet til meg og fortalt at hun sliter psykisk, så ville jeg kun blitt bekymret for henne, vist henne hvor mye jeg bryr meg, osv. Jeg hadde ikke stengt henne ute.

Du får det til å høres ut som kreft er en dans på roser. Er du klar over hvor mange som mister livet til det? Jeg har mistet to i mitt liv til kreften, én av dem var bare 10 år da hun tapte kampen. Og jeg anser meg som HELDIG, som ikke har mistet flere. Jeg skjønner at du har det vanskelig, men å ønske seg kreft, det er bare altfor mye til at jeg kan ha medfølelse for deg akkurat nå.

Rebecca

13.09.2011 kl.17:16

Formulerte meg litt feil, det er selvfølgelig ikke verre med kreft, men det er ikke noe du ønsker du hadde uansett.. Som andre sier, er det der ting du ikke legger ut på nett der sånne som har mistet noen på grunn av kreft (inkl. meg) kan lese det..

Det blir helt feil. Begge deler er vanskelig på hver sin måte, jeg er på en måte i begge tilfellene, så jeg vet det ikke er noe lettere med kreft, men som jeg kanskje ikke fikk frem i andre innlegget så skjønner jeg hva du mener på en måte, men den tankegangen din om at du ønsker å få kreft er jo helt bak mål da..

<3 Bente-

13.09.2011 kl.17:18

Kjenner selv noen som er psykisk syk og skulle gjerne ønske at h*n var frisk og det ønsker h*n nok selv også, men likevel så synes jeg det blir feil å ønske at man hadde kreft, hadde vært bedre å ønske at man var frisk. Blir feil å skrive at du ønsker det når du ikke vet hvordan det er å ha det. Jeg og flere som jeg kjenner har mistet noen som har kjempet mot kreften, så det å ønske seg det blir helt feil. Men håper at det ordner seg for deg. Du skrev at om man selv var psykisk syk eller hadde pårørende som var det ville man kanskje forstå, jeg forstår poengene dine med at det er vanskeligere å få hjelp osv, men å ønske seg en annen sykdom... Det blir helt feil.

Salg av kjoler og sko!

13.09.2011 kl.17:24

Jeg skjønner akkurat hva du mener! Selv om jeg ble litt overrasket over overskriften...

♠Tuva

13.09.2011 kl.17:27

begge de to ''emnene'' hvis jeg kan få kalle det på den måten er triste og slitsomme og vanskelig å fortså for de som ikke har det, men begge de to sykdommene er det ingen som har valgt å få. Ingen har lyst på kreft og ingen har lyst på psykiske problemer. Ingen kan velge det. Og jeg skjønner på en måte hva du mener med at du har lyst på kreft, selv om ingen skal og vil ha lyst på det, men jeg tenker meg at du har lyst på det bare fordi at du har lyst på støtten, pleien, omsorgen, kjærligheten og alt det derre. Du har lyst til å bli behandlet som et menneske med behov, med følelser og alt det derre der, og ikke som en person som er skade for verden og virkeligheten at de ikke kan ha noen på besøk eller ordentlig speil. Du har lyst på frihet, det skjønner jeg, men du skal vite at ikke alle ser ned på mennesker som har psykiske problemer! Det vil jeg virkelig at du skal vite! Og folk som kanskje setter folk med psykiske problemer og lager de reglene og rommene som de gjør tenker kanskje ikke på hvordan de som faktisk må leve i det rommet faktisk opplever det, de tenker kanskje at det er det rette, noe som etter min mening er feil(på en måte). Men det folk opplever betyr virkelig mye for en selv og folk rundt dem, kanskje ikke alle, men de fleste. Uansett om de kjenner den personen eller ikke. Så la meg bare runde av og si, folk bryr seg. Jeg bryr meg! Men å ønske kreft blir bare litt feil å sette fingeren på det, men det er bare etter min mening. Men så klart så tenker alle annerledes. Og tro meg, folk blir lei seg når en de kjenner dør!

Chanthakan ;3

13.09.2011 kl.17:35

Bra skrevet :)

Folkens ( dere som kritiserer henne så jævlig) , det er hennes tanker... Dere ville nok tenkt det samme om dere var psykisk syke.. liksom... man har ikke så mye man ser frem til, man sliter og livet er fylt av løgner... Tenk så mye støtte en kreft passient får ?

Rebecca

13.09.2011 kl.18:02

Chanthakan ;3:

Noen tanker holder man for seg selv og ikke bretter ut på nettet der feil folk kan lese det. Det at en kreft pasient får støtte, skal ikke gjøre at noen ønsker å ha kreft istedefor en psykisk "lidelse", man må jo fortelle folk om det man sliter psykisk med for å faktisk få den støtten å, hu fortalte ikke vennene sine eller de på skolen om det, så hvordan kan hun forvente støtte da? selvfølgelig blir det løgner og rykter da.. jeg "kritiserer" hu fordi det er HELT feil tankegang å ønske en annen dødelig sykdom bare pga støtten de får.. Hu har sikkert formulert seg feil, å mener at hu vil ha støtte og omtanke fra folk, men det blir hvertfall helt feil å si hu ønsker kreft!

mindiary

13.09.2011 kl.18:23

synes du har et poeng, et jævlig godt, vondt, fantastisk poeng.

andre som ikke har vært borti psykisk psykdom kan ikke komme å si at ´vi´ som psyke IKKE heller vil ønske kreft. -men dog ikke omvendt.

jeg, personlig tenker ikke at det verken er rett eller galt på noen måte å "skulle ønske det motsatte" - for det er helt forståelig på alle måter. Og dette med døden.. jeg tror begge deler handler om å ønske å finne fred - og fred er fred, er det ikke - enten det er fysisk eller psykisk.

du skal få lov til å håpe, ønske hva enn du vil - og INGEN skal klandre deg for det. vi rundt deg skal enten holde kjeft, eller vise forståelse. Jeg prøver å vise forståelse, hvis det er til å fatte - og samt. å komme med min mening.

jeg kjønner at du tenker slik, på en vond måte - så gjør jeg faktisk det. Når den psykiske smerten er gått så langt til at man faktisk ønsker en annen, fysisk sykdom - så er det galt, på alle måter.

prøv så godt du kan å legge bort tanken, og se heller på begge deler som en kamp; begge kampene er mulig å vinne, samme hvor svart ting nå en gang ser ut.

stå på, vakre du<3

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:07

IZZIEBELLE: tusen takk for at du ser det <3

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:08

Maria Michelsen: Hvis jeg kunne valgt mellom å være psykisk syk og det å være fysisk syk med kreft, så hadde valget vært enkelt

men mest av alt så ønsker jo selvfølgelig alle å være frisk

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:10

Synne: Jeg syntes ikke det du skriver har noen sammheng, det viser tydelig at du ikke klarer å åpne øynene å se på verden rundt deg fungerer.

Jeg står for hvert eneste ord jeg har skrevet i dette innlegget.

Hvorfor skal jeg passe på hva jeg skriver på nett?

Er det for gale at andre mennesker skal kunne innse virkeligheten?

Eller er det fordi du vil leve inni din egen lykkelige bobble?

mindreverdig

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:11

anonym: Tusen takk for støtten det varmer <3 takk for at du klarer å se det fra mitt synspunkt

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:11

Sandra: takk <3

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:11

Synnøve: tusen tusen takk for forståelsen <3

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:18

emailiismailii: det går fint, i samfunnet vi lever i idag, så vil flertallet syntes mer synd i dem som lider av kreft, grunnen til at jeg skriver at jeg vil ha kreft, er ikke fordi jeg vil ha oppmerksomhet og bli syntes synd i.

hoved grunnen er at når jeg er psykisk syk, så skader jeg dem rundt meg.

gutten min, klarte meg ikke lengre, han måtte flytte vekk, han forteller om de 4 værste årene i sitt liv på grunn av alt jeg utsatte han for, alle selvmordsforsøkene. min mamma og pappa, er knust og ødelagt, det å selv måtte ringe til sykebilen fordi datteren din har tatt en overdose, har vært traumatisk for henne, hver gang hun ser en sykebil med blålys så blir hun stresset og dårlig. og ALT dette er BARE min feil! Fordi det var mitt valg å prøve å begå selvmord!

jeg er omgitt av mennesker som føler at de har sviktet meg og ikke passet godt nok på meg, ja de elsker meg, men de tror ikke jeg elsker dem, vet du hvorfor? jo fordi jeg er villig til å ta mitt eget liv, og da kan jeg umulig elske dem, for hvis jeg hadde ville jeg aldri ha utsatt dem for den smerten!

En kreft pasient bestemmer ikke sin diagnose selv, det er ikke hennes feil hvis hun er døden nær, familien slipper å bebreide seg selv.

De fleste mennesker ville ikke forstått hvorfor enkelte mennesker begår selvmord, spesielt ikke mennesker som selv ikke har slitt psykisk!

min storebror sin bestevenn begikk selvmord, vet du hva de husker han som?

EGOISTISK! fordi det var det presten fortalte dem, det var det alle sa.

-Mindreverdig-

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:21

Sandra: Jeg er fullstendig enig i det du skriver, for gud skyld, det er utrolig synd i dem med kreft, men poenget mitt er at det faktisk er synd i dem som også har en psykisk lidelse

tusen takk for støtten<3

-mindreverdig-

13.09.2011 kl.19:22

Fy søren så respektløst skrevet av deg!

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:24

lifeasmysofie: det er bra du ser poenget. Jeg er veldig uenig i det du skriver om at dette ikke burde skrives på nett, for det er faktisk akkurat dette som bør komme frem i lyset! Jeg vet mye om kreft, jeg vet at det er en jævlig sykdom med mye lidelse og smerte, så jeg har full rett til å uttale meg om dette med bagrunn i hva jeg vet om det.

Om en som har mistet sin venn med kreft som leser dette, så er det trist og jeg kondolerer, men uansett så bør slike saker som dette komme frem i lyset! og om denne personen har litt mennesklig forståelse så vil hun nok forstå.

Ikke kjekt at du har slitt selv, ja jeg skriver om meg selv og min psykiske sykdom <3

Tusen takk <3

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:25

Sarah: takk for forståelsen:)

men jeg ser ingen grunn til å "passe munnen min"

Er det fordi psykisk sykdom er tabubelagt?

Jeg vet at jeg setter dette innlegget på kanten, men det er det som må til for at mennesker skal kunne lese og kanskje forstå, og igjen jeg står for hvert ord jeg sier og jeg er ikke redd for å si det.

mindreverdig<3

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:27

mettepiah89: Du har veldig rett i alt du skriver, og det er det jeg mener med dette innlegget, ingen av disse grusomme sykdommene er noe et menneske selv velger, men da er spørsmålet mitt, hvorfor behandles disse menneskene så forskjellig?

er du mindreverdt som menneske fordi du er psykisk syk?

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:28

emailiismailii: det er bra du forklare deg, men igjen så viser din første reaksjon på dette innlegget veldig tydelig at det jeg skriver her er riktig

mindreverdig

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:37

Rebecca: Jeg står som sagt for hvert eneste ord jeg har skrevet i dette innlegget!

noen mener det er meg det er noe galt med, og versegod det kan du tro!

kreft er en grusomm sykdom som krever ca 15.000 menneske liv hvert år. Jeg kondolerer på det sterkeste over ditt tap.

Men det forundrer meg at du ikke klarer å åpne øynene dine når du selv har blitt voldtatt!

men mennesker takler ulike situasjoner/hendelser i livet sitt på forskjellige måter.

men som du skriver

"eg ble voldtatt som 14 åring.. (er nå 17) Det er to helt forskjellige ting, jeg kjempet alene om å komme meg videre, kunne ikke ødelegge familien"

Du kjempet alene, fordi du IKKE kunne ødelegge familien din!

hvorfor skal du kjempe alene, er det din feil at du ble voldtatt? er det riktig at du skal måtte kjempe alene, fordi en annen person har utsatt deg for en umennesklig handling? det er jo ikke din skyld, så hvorfor skal du være aleine om det?

Jeg skal ikke nevne din bestemor i respekt av at hun ikke er blandt oss lengre. men din kjære mamma, måtte hun ligge på sykehuset aleine? besøkte ikke familien din henne? hadde hun ikke blomster på nattbordet sitt? fikk ikke hun hjelp av leger siden hun nå har overlevd?

Tenk over det, kanskje du vil forstå hva jeg mener!

jeg er veldig åpen for en kommentar tilbake for å høre ditt syn på dette!

Tankegangen min er full av respekt og følelser, men jeg begynner virkelig å lure på din tankegang, i og med at du ikke leser mitt innlegg med åpne øyne. for du har bestemt deg på forhånd, i og med at du står så nært på kreft, noe som er helt forståelig.

mindreverdig

mindreverdig

13.09.2011 kl.19:38

Zoe: Selvfølgelig, kreft og psykisk sykdom er begge grusomme sykdommer, begge er også dødelig.

Takk for at du leste dette innlegget med forståelse

-Mindreverdig-

emilie

13.09.2011 kl.19:57

først og fremst - tror du ikke det å ha kreft tærer på en person psykisk? det å vite at du hver dag blir svakere og svakere, og en dag dø - ufrivillig. tror du virkelig det bare er fysisk? og om du overlever, tror du ikke du husker det? tror du ikke man er merket for livet?

trust me, jeg har da slitt psykisk ganske lenge, og nei - jeg synes absolutt ikke det er noe hyggelig, men det er faktisk noe jeg kan gjøre noe med selv. jeg har altså et VALG. det er jeg som bestemmer over mitt liv, og dermed er det jeg som velger om jeg vil leve eller dø. det valget har man da ikke når man har kreft.

ja, psykisk sykdom er mer tabu enn det fysiske er, men om du forteller om det til de nære vennene dine, foreldre og familie, får du da omsorg og støtte.

jeg vet om flere mennesker som har hatt kreft, en av dem var ei jente på min alder (rundt 16). hun ble heldigvis frisk, men du kan bare tenke hvordan hun følte det når folk pekte på henne og hvisket at hun hadde hatt kreft osv. absolutt ikke hyggelig.

jeg skjønner at begge deler er vanskelig, men å gå så langt at man sier at kreft er bedre enn psykiske lidelser synes jeg blir litt for drøyt. det kommer jo helt an på hva slags kreft, hva slags venner, familie, slekt osv du har og hvilke psykiske lidelser du har.

jeg forstår hva du skriver, men sier men nok ikke helt enig.

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:04

Marthe: familien min, og vennene mine vet om dette.

Jeg vil fortelle deg en ting, jeg tar IKKE feil når det gjelder psykisk sykdom, kanskje du aksepterer det med deg selv, men verden gjør ikke det.

Jeg har mistet mennesker i selvmord. som jeg skrev i en tidligere kommentar på dette innlegget, så mistet min storebror sin beste venn i selvmord. det var INGEN som tenkte, det var godt at han fikk fred, fordi har har lidd og hatt det vondt, alle tenkte på seg selv og syntes at hans valg var EGOISTISK! til og med presten fortalte ungdommene som var samlet at dette var egoistisk. grunnen til at det er egoistisk er fordi det var hans valg!

En god venninne av meg tok livet av seg selv i en alder av 15år! mennesker ble lei seg, men ingen forstod, jeg forstod det ikke selv en gang, fordi alle rundt snakket om hvor egoistisk denne jenten var som selv valgte å ende sitt eget liv. men vet du hva, det er faen meg egoistisk av meg, deg og alle andre og holde et menneske som lider i livet! det å stenge et menneske inne på en lukket psykiatrisk avdeling og fra ta henne alle eiendeler og rettigheter, det å umyndig gjøre et menneske er egoistisk!

Jeg er selv psykisk syk, og det er ingen forståelse av dem rundt meg, vet du hvorfor? fordi de forstår ikke hva det innebærer å være psykisk syk fordi verden og samfunnet i dag ikke har nok kunnskap om dette temaet!

Du kunne jo selv ha vært i en slik situasjon! tenk deg at du ble voldtatt når du lå og sov, da du våknet så kjempet du i mot så godt du kunne, men du ble slått så mye og så hardt at du ikke klarte å komme deg vekk!

du går hjem og dusjer, men det hjelper ikke for de uansett hvor mange ganger du dusjer så føler du deg fortsatt skitten! og den skam følelsen du bli fylt med gjør det uutholdelig å leve med seg selv!

andre gutter klarer du ikke å foholde deg til, du klarer ikke å stole på noen. i hodet ditt så kommer det opp bilder (flasbecks) du tørr ikke å fortelle om dette til noen fordi du er redd for å ikke bli trodd, du er redd for at andre skal trekke seg unna (noe de rundt deg gjør)

Når du forteller om tankene og følelsene dine til kjæresten din, så ender det med at han må gå i terapi! igjen kommer skyldfølelsen om at du har ødelagt et annet menneske som du elsker høyere enn alt!

Etter 4 år så må kjæresten din flytte til et annet land fordi den smerten som finnes klarer han ikke å holde ut! Du har blitt voldtatt noe du ikke selv bestemte og det ender med at du blir forlatt av den du elsker!

På skolen går alle rundt å kødder seg, og spøker med at hvis du ikke gjør ditt og datt så voldtar jeg deg! inni deg selv så har du det uutholdelig, stemmen til voldtekts mannen går på repeat og han forteller deg hvor tjukk, teit, stygg og ekkel du er, hvor mindrevert du er enn andre mennesker!

Du er borte skolen fordi det er for vondt å gå rundt å smile og le, du er borte fra skolen fordi du er blitt tvangsinnlagt på psykiatrisk fordi du har det vondt med deg selv, noe du selv ikke har kontroll over. INGEN lærere bryr seg, det ender med at du stryker i fag, med kommentaren *var ikke til stedet i timen* selv om du hadde gydig fravær og legeærklering.

når du har det så vondt med deg selv og du ikke får noen forståelse, så tar du valget om at du ikke vil leve lengre, du prøver å ta ditt eget liv, og de rundt deg ser på deg som egoistisk. Kjæresten din, klarer ikke lengre å ha følelsr for deg fordi du er for ustabil!

Når en mor må ringe til sykebilen fordi datteren har prøvd å ta selvmord, så ødelegger hun sin egen familie, moren blir dårlig å stresset hver gang hun ser en sykebil med blålys!

Det å våkne fra et selvmordsforsøk å se skuffelsene i øynene til din familie og dine venner, det er så vondt at en person som ikke selv har vært i en slik situasjon vil ALDRI forstå.

Det å ha det så vondt med seg selv og få diagnosen dissosiativlidelse, noe som vil si at du ubevisst rømmer fra den virkeligverden og forsvinner til et sted fordi du er LIVREDD!

du kan tenke deg å være innelåst på psykiatrisk og begynne å disossiere og de som jobber der bruker makt og tvang på deg, 4 mennesker holder deg fast, fordi du har det vondt? hvor er logikken?

du blir lagt i belter fordi du kjemper tillbake fordi du føler ikke du har gjort noe gal, fordi sannheten er at du ikke har gjort noe galt i hele ditt liv!

du blir fastspent i en belte seng, MOT din egen vilje, 10 sterke menn bærer deg til belte rommet og holder deg fast!

også kommer det en lege inn som så vidt ser på deg og bare sier, tvangs medisiner henne! og du ligger der uten noen som helst mulighet til å forsvare deg selv, og mange menn drar av deg buksen for å sette en sprøyte i deg!

Du har aldri gjort noen mennesker vondt i hele ditt liv, du ble voldtatt og du mister din kontroll over eget liv!

ingen venner kommer å besøker deg, foreldrene dine kommer hvis du tvinger dem, INGEN blomster, INGEN forståelse, INGEN medfølelse, INGEN kort! INGENTING! og dette er ikke din feil eller noe du har valgt selv

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:08

Rebecca: Hvis valget hadde vært syk eller frisk så er valget enkelt! men for mennesker så er ikke dette et valg uansett om det gjelder det psykiske eller fysiske!

Jeg syntes det er feil å si at dette er ting du ikke legger ut på nett.

Hva mener du skal ligge på nett? outfit bilder og hva du spiste til middag?

HALLO dette er sannheten og fakta, hvis dette er for tøft for andre mennesker å lese så minner jeg om det rød krysset oppe i høyre hjørnet!

Det er din mening at min tankegang er helt bak mål.

Men jeg skulle ønske jeg hadde kreft i stedet for å være psykisk syk!

-mindreverdig-

emilie

13.09.2011 kl.20:09

la forresten merke til at du kritiserte læreren, noe som bare er tull, for dette gjelder absolutt ikke alle. min venninne som er deprimert og går på antidepressiv fikk full støtte av lærere, familie og venner.

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:09

Bente: Det er bra du forstår poenget mitt.

Hvis valget hadde vært syk eller frisk så er valget enkelt, det skjønner jo du også, men når du er i den situasjonen du er i, så ønsker jeg at jeg heller hadde hatt kreft!

-mindreverdig-

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:09

x1234: takk for at du forstår <3

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:13

Tuva: Jeg er veldig enig i det du skriver!

men det værste er å såre, skuffe og skyve de man elsker unna seg for noe man selv ikke kan noe for. og det gjør man ikke når man har kreft, fordi det er det mennesker ser på som noe denne personen ikke kan noe for.

Men hvorfor er alt så annerledes når det gjelder det psykiske, dette er jo fortsatt noe denne personen ikke kan noe for?

mindreverdig<3

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:13

Chanthakan ;3: Takk for støtten, jeg er enig med deg! <3

mindreverdig<3

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:21

Rebecca: igjen, jeg syntes det er VIKTIG at slike ting som dette kommer ut på nett, selvfølgelig er det sårt for noen mennesker å lese dette.

Men hvordan tror du egentlig det er for et menneske som har opplevd voldtekt å høre andre mennesker kødde med dette ordet? som foreksempel FACERAPE? eller, skal jeg voldta deg?

det er ingen som kødder med ordet kreft!

Jeg har fortalt min familie og mine venner om det jeg sliter med, men støtten har ikke funnet stedet så jeg tar ikke dette ut av det blå! det er ren fakta!

det er ikke støtte og medlidenhet jeg søker, men forståelse!

hvorfor skal jeg bli stemplet som egoistisk fordi jeg ikke vil leve lengre, når det ikke er meg selv som har rotet til livet mitt?

Hvorfor skal kjæresten min velge å flytte til et annet land fordi han ikke takler det psykiske presset jeg har utsatt ham for?

hvorfor skal psykiatrien frata meg alle mine rettigheter og umyndig gjøre meg fordi jeg har det vondt og har blitt voldtatt?

Hvorfor må jeg se skuffelsen i øynene til foreldrene mine, fordi jeg ikke vil leve lengre?

Hvorfor skal jeg miste vennene mine fordi jeg har blitt voldtatt?

hvorfor skal ikke jeg få, kort eller blomster fordi jeg er på psykiatrisk?

Jeg har IKKE formulert meg feil!

og JA jeg ønsker at jeg hadde kreft!

-mindreverdig-

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:22

mindiary:

takk for forståelse nydelig <3

-Mindreverdig-

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:26

emilie: Men jeg må si at det er ufattelig bra at det finnes noen som tar vare på dem selv om dem er psykisk syk, men alt dette jeg skriver om er mine ord, mine meninger, og mine erfaringer.

Og ja jeg har mange venner som sliter psykisk som har det slik som meg.

Et eksempel er, hvis du blir psyk og trenger psykolog så er ventetiden 3 måneder og ofte lengre

hvis du går ned til legen og du har kreft, tar det 3 måneder før du får noen som helst behandling?

mindreverdig

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:38

emilie: som skrevet i dette innlegget:

"Hvis man får kreft, så er dette en fysisk sykdom, JA det påvirker nok psyken også"

Jeg ser hva du mener, og ja det påvirker selvfølgelig psyken, men igejn som jeg har skrevet hvis du selv velger at du skal dø så blir du stemplet som EGOISTISK!

vet du virkelig hvor vondt den følelsen er? følelsen du gir de du elsker, når du er så "egoistisk" at du er villig til å ta ditt eget liv og forlate dem rundt deg med mye smerte!

Som du selv sier, så har du ikke dette valget som kreft pasient, livet ditt ligger i noen andres hender!

ville du død, med verdighet og der andre tenker at du kjempet, var tapper og sterk, at du virkelig ga alt?

eller ville du død, og blitt steplet som svak, en som gir opp og et menneske som bare tenkte på seg selv og var egoistisk?

I mitt tilfelle, jeg har diagnosen PTSD, hørselshallusinasjoner, alvorlig depresjon og angst! Tror du jeg går rundt å tenker at, ja nå skal jeg dø for å gjøre de rundt meg lei seg! hvis du selv har slitt psykisk så lurer jeg virkelig på hvor mye?

Det å ha stemmer i hode og dissosiere, fører ofte til impulsivitet noe som igjen med all den smerten av stemmer, flaschbacks og bilder, gjør at jeg prøver å ta mitt eget liv fordi jeg har det så inn for jævlig vondt med meg selv, men de rundt meg forstår ikke, grunnen til det er FORDI de er ikke meg.

De ser på meg som egoistisk!

I mitt tilfelle føler ikke jeg at det er jeg som bestemmer om jeg skal leve eller dø!

psykisk sykdom som du sier er tabu, og NEI du tar feil av egen erfaring og alle de hendvendelsene jeg har fått av å ha snakket med flere hundre psykiske syke mennesker, på mail, ansikt til ansik og på instutisjoner så får ikke disse omsorgen og støtten de trenger og ikke minst fortjener!

Jeg sier ikke at det er lett å ha kreft! det har JEG ALDRI sagt, det jeg sier er at jeg heller ville hatt kreft enn å være psykisk syk på den måten jeg er!

Det er helt greit at du ikke er enig!

da kan vi være enig om at vi er uenig!

-Mindreverdig-

emilie

13.09.2011 kl.20:46

Blir du psykisk syk i ungdomstiden kan du gå til helsesøster på skolen, barnevernspedagoger og ofte er det tiltak i kommunen der du du kan få noen å snakke med. I tillegg er det numre du kan ringe for å få noen å snakke med. Går du til helsesøster ol. kan de også få presset deg inn hos psykolog ganske fort.

Det er sikkert vanskeligere i voksen alder å få hjelp.

mindreverdig

13.09.2011 kl.20:56

emilie: i og med at du skriver dette VET du det?

jeg VET at psykiske helse Norge ser solid ut fra utsiden, men på innsiden er det mange feil og huller.

Jeg måtte gå til psykolog i en alder av 11år, mine foreldre måtte kjempe en kamp for å få meg inn, og når jeg først kommer dit etter MANGE måndeders ventetid (noe som det også er på BUP) så blir du møtt av dårlige og uerfarne psykologer som bare gjør livet verre!

Helse Norge er en SKAM når det gjelder det psykiske!

Rebecca

14.09.2011 kl.00:49

Nei, jeg valgte absolutt ikke å kritisere deg pga av overskriften, jeg leste og satt meg inn i det fordi som jeg sa selv så har jeg selv blitt voldtatt! Tror du misforsto, jeg valgte å gå gjennom det selv, IKKE fordi familien eller noen andre skulle slippe å slite for det, men fordi jeg selv ville det og følte jeg ikke trengte hjelp.. Det jeg mente med "kunne ikke ødelegge familien" var at jeg selv kunne "velge" å kjempe eller om jeg ville gi opp og ta den enkle veien ut av det, selvfølgelig tenkte jeg tanken på å ikke leve mer, men som sagt, du har et valg når det er psykisk, det har du IKKE som kreft pasient! Jeg har vært gjennom BUP, jeg har angst og jeg sleit mye etter voldtekten, så jeg vet hvordan du har det og det sier jeg ikke noe på, men det å ønske du hadde en annen dødelig sykdom det synes jeg blir for drøyt!

Jeg synes det her blir for teit å legge ut på nett.. rett og slett.. Greit du kanskje ønsker det (som jeg synes er umenneskelig), men folk tar seg nær av det, folk som har kreft, eller har mistet noen pga det ! Å det kalles respekt!

konkylie

14.09.2011 kl.04:43

Jeg forstår deg veldig godt. Jeg ville gjerne ha byttet ut min psykiske sykdom mot en fysisk en. Det er vanskelig å skulle forholde seg til andre mennesker når man føler at ingen forstår at det faktisk er en sykdom man har, det er ikke noe man har valgt selv og det er ikke noe man bare kan skru av ved å trykke på en knapp. Det fungerer ikke sånn. Jeg har flere måneder på psykiatrisk bak meg, og jeg er sikker på at hadde jeg ligget på sykehus like lenge ville folk ha spurt hvordan det gikk, de ville ha brydd seg, de ville gitt meg oppmerksomhet. Jeg har ikke fått noe (bortsett fra fra mine foreldre som har vært helt suverene). Det gjør det ekstra vanskelig å leve med en psykisk sykdom, fordi man ofte må gjøre det helt alene, uten støtte fra andre.

craper

14.09.2011 kl.17:30

Dere som kommenterer dritt, gi faen. Dere har ikke peiling hvordan det er å være psyisk syk! Vet du hvor vondt det kan være når du tar motet til å søke hjelp, og blir motatt som en drittunge. Jeg sliter med sosial angst, selvskading, depresjon, selvmordstanker og det er dager der jeg er redd for at jeg skal ta mitt eget liv. Ingen av disse sykdommene blir akseptert her i huset, jeg er kun litt sjenert og selvskadingen min er kun tull. Alikavel gruer jeg meg til å dra på skolen hver eneste dag, og klarer nesten ikke å prate med folk. Jeg går i en klasse med kun hyggelige mennesker, sier det ikke litt? Du blir som oftes ikke tatt på alvor, men mindre du har en fysisk sykdom!

kari

15.09.2011 kl.18:57

Jeg er helt enig med deg craper. dere som kommenterer stygt kan tenke seg bedre om før man kommenterer dritt. syns synd på alle som er psykisk syk, både de som bare er litt og mye. det er lettere å ha en fysisk sykdom, da fins det vanlig vis en motgift, men om man er psykisk syk må som regel klare å komme over det selv.. ikke alle tørr å si det til sine venner, familie og bekjente for at man er redd for at de vil le, at man tulle å at ingen tar det på alvor. så Mindreverdig, stå på<3 jeg skulle ønske du hadde det bedre, DU er like mye verdt som meg og alle andre i verden. og det å ta selvmord syns jeg ikke er egoistisk, det som er egoistisk er å tvinge noen til å leve. Jeg sier ikke at noen burde ta selvmord, men alle som sir at det er egoistisk osv.. klart familien, venner og bekjente blir lei seg, men tenk om det er noen som er adoptert, blir mobbet, blitt voldtatt og ikke har venner.

poenget mitt er at du har rett. og at du sikkert er en helt fantastisk person. <33<33 STÅ PÅ !!

Knut

16.09.2011 kl.12:51

Alle liv er like mye verdt, men du har rett i at folk ser på diagnoser på forskjellig vis. Det finnes diagnoser som gir en slags status, og det finnes diagnoser som ikke gjør det. Selvmord har en spesiell diagnosehistorie siden det en gang i tiden faktisk var ulovlig å begå selvmord. Det var straffbart. Tror mange fordommer fortsatt sitter fast i folk flest her. Dessuten er det mangen som ser gjennom fingrene med at en del kreftpasienter i siste fase av sykdommen nekter å ta til seg næring og begår på den måten selvmord ved å sulte ihjel. Det gjorde bl.a. Thor Heyerdahl. Det er mange selvmord blant kreftpasienter.

Uansett, fint at du fortsattt skriver på denne bloggen. Puteklemmer til deg. Selv har jeg det dritt.

Rebecca

17.09.2011 kl.01:09

Jo jeg har slitt psykisk selv til dere som syter over at vi "slenger dritt" regner med dere sikter til meg, jeg sier min helt ærlige mening akkurat som dere ! hu visste nok hu kom til å få kritikk, så da får hu også tåle det..

Kristine

17.09.2011 kl.12:28

Jeg må virkelig si at jeg er helt enig med deg. Jeg ønsker å være fysisk syk, ikke kjempe denne ensomme kampen mot meg selv, og min psyke.. Uansett hvor sykt noen folk vil syns at det er å ønske seg en forferdelig sykdom som kreft, så kommer de aldri til å skjønne oss dersom de ikke har slitt psykisk selv. Jeg må innrømme at jeg relaterer veldig til det du skriver her på bloggen din, etter at jeg selv ble voldtatt for ett år siden. Jeg sliter, mer enn noen noensinne kommer til å vite. Det er så tabubelagt å være psykisk syk at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg, eller hvordan jeg skal forholde meg til andre. Folk kan få kommentere hva de vil til det du skriver her på bloggen din, men å slenge dritt er helt unødvendig, for mange har ikke peiling på hva det er de snakker om.

mindreverdig

17.09.2011 kl.15:24

Rebecca: Jeg gidder faktisk ikke å bruke mer energi på deg, for det blir bare jævlig barnslig å "krangle" og diskutere over enn blogg.

Så vi får si oss enig om at vi er uenig:D

og hvis dette plager deg så jævlig, så er det ingen som tvinger deg til å trykke deg inn på denne bloggen, det finnes et kryss oppe i høyre hjørnet som er til for å brukes;)

mindreverdig

17.09.2011 kl.15:25

konkylie: Jeg er helt enig i det du skriver, og det er virkelig SYND at det er slik!

takk for forståelsen <3

mindreverdig

17.09.2011 kl.15:43

kari: tusen tusen takk nydelige <3

mindreverdig

17.09.2011 kl.15:46

Knut:jeg er helt enig med deg min nydelig bror<3

takk for at du kommenterte, det er godt å vite at du fortsatt er blandt oss<3

ikke kjekt å lese at du ikke har det bra:( <3

Du er ofte i tankene mine gullet <3

med meg går det heller ikke bra, er innlagt på sykhus for tiden, så er ikke kjekt=/

hva driver du med <3?

PUTEKLEMMER i massevis <3

mindreverdig

17.09.2011 kl.15:47

Kristine: tusen takk for støtten<3

synd at du selv sliter for det er vondt!

men ståpå vakre kriger! er her for deg <3

klemmer <3

Rebecca

18.09.2011 kl.02:06

Greit da er vi enige ;)

Og ja jeg vet jeg kan trykke meg ut når som helst, men jeg liker å skrive meningen min på blogger, som de er til..

men care.. ferdig nå, kommer aldri til å bli enige uansett, alle har forskjellige meninger :) du får hvertfall ha lykke til.. (:

Annika (Anonym)

18.09.2011 kl.19:19

Jeg er ikke helt enig i den delen med kreft, men jeg forstår det fullt ut! Jeg ville heller ha hatt 100 kniver i kroppen som hadde blitt stabba inn i meg om og om igjen enn å ha det vondt psykisk. Ikke bare har jeg traumene mine, med pga. Sykdommene mine har jeg fått enda flere traumer som gjør det enda mer vanskelig å bli frisk. Man står helt alene om det. Man prøver å dra seg selv opp, men det er ikke alltid like lett. Har klart å dra meg ut av depresjon, men angsten, og traumene og reddheten og tristheten vil jo ligge der helt til jeg får gjort noe med det. Noe som jeg ikke har klart i løpet av de siste fire åra alene. Grunnen til at folk kutter seg er jo at de heller vil ha det vondt fysisk enn psykisk. Det er deilig å kutte seg. Alle ler når jeg sier at det er deilig å kutte meg og ha masse fysisk smerte, men det er jo fordi at det er jævla vondt å ha det vondt psykisk!

Ja, man blir sliten og orker ikke noenting når man har kreft. Man blir utrolig sliten av å ha det psykisk vondt og! Klarer ikke å gå en skoletime uten å knekke helt sammen. Kan våkne opp og reise meg og begynne å gråte fordi at jeg er så utslitt. Ja det er utrolig vondt å ha kreft. Men det er også utrolig vondt å bli pumpa etter å ha tatt overdose, noe som man ikke gjør fordi at man vil. Er det ingen som tenker over at grunnen til at folk tar sitt eget liv er fordi at de heller vil dø enn å ha det så vondt inne i seg?

Håper ikke at jeg får mange negative komentarer på grunn av meningene mine, men det får jeg heller bare tåle. Kjenner at jeg blir ganske trist av at folk skal slenge dritt bare fordi at en person velger å dele sine følelser.

kinam

18.09.2011 kl.23:30

vær forsiktig med hva du ønsker deg!!!

jesus ser det beste i deg og elsker deg.

kinam

Ingrid

19.09.2011 kl.20:08

Du har et poeng, men bør være mer forsiktig med hvordan du formulerer deg. Når du peker ut en slik sykdom som eksempel så kan du treffe mange, og følelser kan bli såret. Kanskje du kan være litt mer vag på hva slags sykdom du mener slik at du unngår dette. Mener ikke å være slem, men kreft er ikke et ord man bare skal slenge rundt seg.

Ha en fortsatt fin dag, og håper at du skjønner hva jeg prøver å fortelle deg :p

19.09.2011 kl.21:44

eg kjenne eg blir direkte såra av å lese denne teksten, tenkt deg om neste gang du legge ut nåke sånt !!

kinam

21.09.2011 kl.23:00

det som er farlig med å ønske seg noe er at du kan faktisk kan få det du ber om, det du konstant går å tenker på vil etterhvert bli en realitet. defor må du være forsiktig jenta mi.

si dette til deg selv: by his stripes im healed in jesus name. du finner dette verset i bibelen isaiah 53:4-5

klem. OG HUSK DU ER VERDIG

Kim

22.09.2011 kl.00:21

Hei du!

Jeg er helt enig i hva du skriver...

Det er greit, folk reagerer jo forskjellig på overskriften, men, du er ærlig...

hvor mange er så erlig og sier det?

Jeg selv ønsker også det.. folk kan si hva de vil, og syntes hva de vil...

Og noen forstår hvorfor tankegangene er sånn hos oss som tenker sånn...

Stå på videre:)

Jeg liker bloggen din:D

Knut

22.09.2011 kl.09:46

Hei Verdige Engel, puteklemmene kom godt med. Sender mange tibake til deg også. Jeg er nå på åpen avdeling, men det går dårlig. Medisinene virker dårlig, og jeg er for det meste langt nede.

am

28.09.2011 kl.19:06

du har helt rett...enkelt og greit. kunne noen ganger bare ønske man ble utsatt for en ulykke i stedet for og vise att man velger det selv. er så enig med deg og forstår alt du skriver! stå på sammen er vi sterke <3

13 år

02.10.2011 kl.13:06

Hei, jeg støtter deg 100%

Jeg er helt enig med deg.

Folk rundt meg pleier å si at jeg er egoistisk, men en av grunnene til at jeg vil dø er jo dem. Jeg mener at jeg ødelegger livet til mamma. Da syns jeg det er bedre at jeg forsvinner. Jeg tror ikke på at en person er egoistisk fordi han/hun har det så jævelig at han/hun vil ta selvmord.

Men jeg prøver å få vekk tanken, det er ikke lett fordi det eneste som gjør at jeg ikke er død ennå er mamma. Hun sa "Hvis ikke jeg hadde deg, ville jeg vært død nå".

Glad i henne, men vet at jeg ødelegger livet hennes.

IM NOT WORTH ANYTHING..

Hilsen meg

Tone

04.10.2011 kl.22:04

Stå på, vennen! Nå som jeg leser dette vil jeg sende deg kort med de peneste ord på jord!;) Jeg skrev et dikt for en god stund tilbake som jeg gjerne vil dele med deg og her kommer det:

Du la deg så tidlig, du var jo så stilig. Hvorfor våknet du aldri opp igjen? Du var verdens bestevenn. Jeg så du gikk, men hvorfor jeg aldri fikk se deg igjen er det ingen som vet, jeg tøker tårer med en serviet.

Livet gir ikke mening lenger, det er bare deg jeg trenger. Men nå er du borte, jeg burde forte meg dit du er, for jeg overlever ikke uten deg her. Hvorfor måtte du dra opp der?

(Beklager hvis det er noen skrivefeil der, og alt rimer ikke helt da.. men uansett håper jeg du likte det<3)

MVH, Tone, 12 år.

LENA

23.10.2011 kl.14:29

Jeg er så enig med deg.

Verden er fæl.

Stå på <3

Ido

29.10.2011 kl.18:16

Jeg har selv hadde kreft. Jeg var syk i ett og et halvt år. Og du må ikke tro at man føler seg trygg selv om man får støtte fra de rundt seg. Uansett hvor mange ganger de sier at du kommer til å bli frisk igjen tror du ikke på det. Man er livredd for å dø og man er livredd for hva som skjer om man blir frisk igjen.

Og det er heller ikke slik at alle vennene dine støtter deg. Mange trekker seg unna deg, fordi de ikke vet hva de skal si eller gjøre.

Og når du blir frisk igjen sier ikke folk at du har vært tapper. De sier "Du er så heldig! Du ble frisk igjen, det er helt fantastisk!" Men vet du hva? Jeg var ikke heldig. De som ikke hadde kreft var heldige.

For selv om jeg er frisk er jeg redd. Jeg er livredd for å bli syk igjen. Jeg tenker på når jeg var syk. På hvordan det var å våkne etter en ni timers lang operasjon, og hvor redd jeg var før operasjonen. Tenk om jeg ikke hadde tålt narkose? Tenk om jeg aldri hadde våknet igjen?

Psykisk sykdom er selvfølgelig også kjempetrist, og jeg tror ikke man får nok forståelse og støtte. Men ikke uttal deg om ting du ikke har opplevd.

MarieOlsen

30.10.2011 kl.23:19

Det er så sant det. Vet ikke hvor mange ganger jeg har fått kjeft eller at familien har blitt skuffa fordi de tror jeg er en bortskjemt drittunge som ikke skjønner at man må bite i seg selv om man er litt dårlig. De skjønner ikke hvor sterkt jeg egentlig ønsker å komme meg opp, komme meg på skolen og gi en god innsats. Hvor sterkt jeg ønsker å bare ha en normal hverdag. Det er helt forjævlig.

Maiken

02.11.2011 kl.21:32

Jeg er enig i det du skriver, men du fremstiller det som om det å ha kreft er noe pinglete forhold. Jeg regner ikke med at du prøver å konkurrere om å ha det verst heller. De fleste forstår helt fint at voldtekt må være en helt forjævlig påkjenning uten at du må sammenligne det med kreftpasienter.

03.11.2011 kl.13:58

Du har dessverre rett.. Jeg har blitt voldtatt, og søstra mi har hatt kreft. Og alt du sier stemmer faen meg! :(

ano90

04.11.2011 kl.12:19

Utrolig bra skrevet! Forstår 100 % hva du mener! Stå på videre, du er en av de som skjønner... Tror det er bedre å være redd for å dø og ønske å leve, enn være redd for å leve og ønske å dø. KLEM <3

Anonym

04.12.2011 kl.23:26

Ikke kom her å si at du heller ville ha kreft ... Har gått gjennom mye av det samme som deg, og som 16 åring fikk jeg diagnosert kreft ! noe som er helt jævli ! haadde komt meg litt ovenpå etter overgrepene... lå mye på sykehuset pga kroniske smerter ! å da jeg i tillegg fikk den diagnosen sankt livet mitt til bunn.. tror aldri jeg har vert så lavt som det ! så du ville slettes ikke ha kreft!

vaniljeogpepper

09.01.2012 kl.23:56

Syntes det overmåtelig frekt, av dere som kritiserer noe dere på ingen måte har peiling på...Å det viser jo selve poenget med innlegget her..(hadde dere skrevet dette på veggen til en som hadde diagnose kreft,å h*n fortalte at hun kunne like gjerne vært død)..

Åpne øynene deres-å se rundt dere..Hva kan DU gjøre for å se andre mennesker enn deg selv???

Er det virkelig dere som skal bestemme hvordan et menneske skal uttrykke sin smerte,sorg og agressjon over å ikke kunne være fullt og helt i livet-som 50% av dere tar som en selvfølge!!!!!

Dere kan spørre en hvilken som helst fagperson..man sammenligner disse psykiske lidelsene med KREFT-nettopp fordi vi skal kunne prøve å sette oss inn i en brøkdel av hvordan den psykiske syke har det og det er en slik effekt psykiske lidelser har ..Kreft,dødsdom å alt som følger med..forskjellen er at man ikke kan se det på den personen som lider......

Jeg syntes dere burde skaffe dere kunnskap for så komme tilbake å lese innlegget...Jeg blir faen flau av å lese de lite gjennomtenkte kommentarene deres!!!!

Jeg syntes du vakre 'mindreverdig' bør fortsette fortelle din historie på din måte.. Det finnes faktisk mennesker som forstår hva du forteller her og føler med deg..Kunsten er å sette ord på det.

Jeg syntes du skriver godt og forklarene.

Takk for at du delte dette med oss. Å jeg ønsker du får den hjelpen du trenger:)

16.01.2012 kl.19:48

jeg vil gjerne skrive en privat mail til deg. Er det ok, så send meg et ord... Dette er viktig for meg.....

mindreverdig

19.01.2012 kl.20:59

Anonym: hei:) selvfølgelig! Bare å sende!

Samantha!

24.02.2012 kl.00:46

Er så enig i det du skriver!

Maline

04.07.2012 kl.22:58

Hadde du hatt kreft/ opplevd at nåken i nær familie hadde hatt det, hadde du ALDRI ha skreve ditte innlegge. Er sjølv psykisk sjuk, og det å ha kreft er 100 gongar verre. Vei du ka. Mora mi hadde kreft, og ho låg på sofaen heime i et år å ikkje sa eit ord, fordi ho var så dårlig. Om du hadde sagt til folk rundt deg situasjonen din, så hadde du også opplevd mykje støtte. Eg har gjort dette. Og hadde aldri kunne sagt at ej skulle ønske ej hadde kreft. No er mora mi frisk, og ho seier at ho unnar ikkje sin værste fiende å få oppleve det same som ho har gjort. Ho har vore innom begge deler. Og nei... At folk kan seie noko slikt... I don't want to live on this planet anymore...(facepalm).

Skriv en ny kommentar

hits