Media skremmer jenter fra å annmelde Overgrep!

jeg blir rett og slett dårlig når jeg går inn på vg.no og ser at overgrepssaken mot den tidligere ordføreren er blåst opp med stor bokstaver, også står det at du kan følge rettsaken direkte, der de skriver hva som blir sagt og gjordt, jeg kjenner at jeg blir skikkelig forbanna, hvorfor skal dette deles med resten av verden? dette er en privatsak som ingen andre enn de som er berørt har en dritt med å gjøre!

jeg har lest litt igjennom det som er skrevet, og de meldingene som er blitt utvekslet gjør meg skikkelig kvalm, uansett hva som blir sagt nå, så er det ikke det normale samtaler mellom en 14år gammel jente og en voksen mann!

stakkar denne vakre jenten, jeg har selv opplevd slike vonde ting, og jeg kan ikke engang forestille meg den påkjenningen denne jenten gjennomgår, hun blir grillet om noe så sårt, skambelagt og privat, i tilegg blir dette delt med alle som ønsker å lese om det, jeg klarer ikke engang å inrømme for meg selv hva som egentlig har skjedd, jeg syntes faktisk at det er helt forjævlig at en sak som dette blir blåst opp på denne måten bare fordi den ene innvolverte parten er et "kjent" navn.

jeg valgte selv å ikke annmelde fordi jeg ikke klarte å innrømme for meg selv hva som hadde skjedd, jeg hadde ikke klart å sitte i et avhør og brette ut om noe så vondt, og i allefall ikke i en rettsal forran mange mennesker, så den styrken denne jenten viser er helt utrolig, jeg håper denne saken snart er over, at den ikke vil bli anket igjen, denne jenten trenger å kunne legge dette bak seg, og ikke stadig rippe opp i alt det vonde.

jeg har tenkt mye i ettertid på at jeg kanskje burde annmelde, men for min del er det for sent, han ene er død, og i de andre tilfellende er det ikke samlet noen bevis og saken er så gammel, men uansett etter å lese på vg.no om alt dette denne stakkars jente må gjennomgå, så skremmer det i allefall meg for hva jeg hadde måtte ha gå igjennom

jeg syntes at denne offentliggjøringen av saken er helt patetisk, det gir ingen mening at dette skal deles med andre, bare fordi han var ordfører, hvor er empatien vår? hvem er det som har bestem at denne saken skal frem i media på denne måten? det er en ummenesklig bestemmelse, INGEN bortsett fra de berørte har noe med dette å gjøre, jeg kjenner mitt hat for media blir forsterket, de kan skrive om så mye annet viktig, også velger de å gjøre dette til en oversidesak, måtte dere skamme dere, dere er noen hensynsløse og klade mennesker! hvor er det blitt av deres menneskelig fornuft? hva hadde dere følt om dere ble satt i samme posisjon? fått privatlivet deres blottlagt på denne måten, uten at du hadde gjort noe galt mot noen i denne verden?

jeg VET hvordan det kan ødelegge et menneske, at slike saker får så mye media oppstyr, jeg har sett en person som står meg nærmt bli totalt ødelagt på grunn av det! uten at denne personen hadde gjort noen noe gale, tenker dere ikke på hvor stor innvirkning dere har? det sies jo at media er den tredje statsmakt, så hvordan kan dere leve med dere selv når dere velger å publisere noe så privat med verden? hvordan kan dere klare å sove om natten, med viten om at dere faktisk ødelegger mennesker?

Denne gangen har dere virkelig gått langt over streken! spør deg selv: Hva om dette hadde vært meg? for det kunne likeså godt vært deg, for det er ingen som selv har valgt å havne i en slik situasjon! 

- Mindreverdig -

9 kommentarer

Sandra

24.04.2013 kl.17:19

Bra skrevet! Er helt enig med deg.

VeronicasBoble

24.04.2013 kl.17:43

Det handler jo om allmenninteresse da. Han er en tillitsvalgt mann, en mann valgt av folket, som er siktet for grove overtredelser. Det gjør det til en allmenn sak, og det er viktig at dette belyses i offentligheten. Ellers vil saker som dette gjemmes bort. Ved at denne saken havner i media, rulles det opp lignende saker og flere saker blir anmeldt på grunn av det. Det har vært lignende saker i kjølvannet av denne, og det er viktig og riktig at media skriver om det. De trenger ikke å ha store overskrifter og hause det opp som de gjør, men det ER viktig uansett.

Og jada, jeg veit hva seksuelle overgrep gjør med et menneske. Så jeg er ikke en av de som uttaler seg uten å ha peiling.

mindreverdig

24.04.2013 kl.18:14

VeronicasBoble: Det er greit at denne mannen er valgt av folket, men denne saken handler like mye om denne jenten! hun har ikke selv valgt å bli satt i denne situasjonen, jeg syntes menneskets helse bør bli satt LANGT forran allmenninteressen, men vi er visst uenig, og jeg syntes det er foruderlig at du vet hva seksuelle overgrep gjør med et menneske og alikevell kunne skrive det du skriver

VeronicasBoble

24.04.2013 kl.18:20

Hvorfor er det forunderlig? Jeg ble seksuelt misbrukt da jeg var 15 år, truet til å godta ting en 15-åring ikke burde godta. Jeg har uendelig vondt av jenta, det er ingen mangel på empati (som blir nevnt i innlegget dit). Men det er en sak som trenger å bli belyses i media og som vil være med å sette en standard for denne type overgrep - også straffemessig. Her har vi en folkevalgt mann som har misbrukt både sin relasjon til jenta og sin stilling som folkevalgt for å få det som han vil. Gjennom media kommer andre saker fram i lyse, andre saker anmeldes og samfunnet får se at dette faktisk skjer. Derfor må det fram. Hvis media ikke skal skrive om dette, så vil man heller aldri få et ansikt på noe som desverre foregår i altfor stor skala.

Når det er sagt er jeg enig i det du skrev om at denne jenta er vanvittig sterk, og jeg vil tro og håpe at hun har gode, ressurssterke mennesker i ryggen når hun går igjennom det hun går igjennom. Og jeg håper Øygard får en dom enda strengere enn den han fikk i tingretten før jul.

mindreverdig

24.04.2013 kl.18:27

VeronicasBoble: trist å høre om opplevelsen din, men alikevell syntes jeg det er forunderlig, fordi denne jenten stadig blir påminnet hva som har skjedd og hva hun gjennom går, fordi det står skrevet over hele internett og i avisene, slike saker burde ikke blitt belyst i media på dette punktet og på denne måten, det er til for stod skade for jenten og hennes pårørende som er berørt av dette, selv om overgripstilltalte er en folkevalgt mann og fortjener å bli hengt ut i media og få en streng straff, så betyr det ikke at rettsaken må følges ord for ord, og alt må stilles spørsmål til, det gjør slik at man skremmer jenter og gutter som har opplevd disse tingene selv til å annmelde fordi de er redd for at de må gå igjennom samme helvette som denne jenten gjør, jeg mener at når saken er ferdig og dommen er gitt, så burde det skriver om HAN og utelukkende om han, for nå er det bare spekulasjoner om alt og alle rundt, fordi det er ikke avsagt noen endelig dom, slike saker som dette skal ikke gjemmes bort, men det er feil å følge det så tet i en rettsprosses, for som jeg sa det blir bare spekulasjoner fra allmenheten, og folk begynner å ta parti og sider, dette må være utrolig vanskelig for denne jenten, akkurat som om hun ikke har nok å stri med! det er begrunnelse for hvorfor jeg skriver som jeg skriver

VeronicasBoble

24.04.2013 kl.18:39

Som sagt, media trenger ikke å hause det opp - men måten mediene håndterer det på og det faktum at det belyses er to forskjellige ting. Det kan bli for mye, selvfølgelig kan det det.

Benedicte

27.04.2013 kl.15:02

Jeg er også utsatt selv i barndommen, men må si meg uenig med deg. Jenten var jo den som valgte at hun ville dette skulle bli offentliggjort, hvis ikke ville ikke hun ha blitt trodd i samme grad sannsynligvis vil jeg tro - feks på bygden hennes. Da ville det være lettere for folk å si at hun bare fant det opp, enn det er for dem nå som de ser skype-samtalene. Det er såklart en påkjenning for henne, men jeg synes hun er kjempetøff som tok utfordringen. Det setter fokuset på overgrep i et nytt lys i Norge, mennesker åpner kanskje øynene sine litt og ser at hvem som helst kan utføre overgrep, også folk som blir sett på som forbilder. Jeg følger intenst med på saken selv om det er tøft for min egen del også, men jeg merker det føles fint å følge med på det, og engasjere seg i grupper som støtter jenten. Jeg føler hun kjemper en viktig kamp for alle utsatte i tillegg til for seg selv, hun er virkelig modig, og jeg beundrer henne. Hvis han får strengere straff nå etter han har anket finner jeg frem flagget :)

mindreverdig

27.04.2013 kl.15:13

Benedicte: selvfølgelig er dette delt, og jeg er helt enig med deg at det er bra at slike saker kommer frem i lyset, men det finnes en grense, media er for intens, jeg forstår ikke hvorfor de på skrive om saken ord for ord, det hadde holdt å skrive om saken i etter tid og forkant, det skremmer i allefall meg fra å anmelde, for jeg makter ikke å gå igjennom det helvette som denne jenten gjør, og jeg tror virklig ingen mennesker ønsker det, så for å skjerme seg selv enda mer så lar dem vær å annmelde, og det er veldig negativt, for de som utfører slike handlinger burde blitt torturert og drept, og når nesten ingen annmelder, så er sannsynligheten for at gjernings personen overgriper seg på flere veldig stor, min mening er at media skremmer dem som har blitt utsatt for dette! jeg syntes det er bra at slike saker kommer frem i lyset via media, men det er uheldig at de følger dette så tett i denne perioden

minnenesomvarer

01.06.2013 kl.21:26

vet du? jeg har tenkt mye på det du sa, og er enig med at denne saken kan gjøre at mange ikke anmelder. MEN jeg har hørt at sentre for overgrep har hatt mange flere som har ringt inn og fortalt om overgrep pga saken, så det er jo iallefall fint, selv om kanskje flere ikke tørr anmelde. jeg skrev faktisk et innlegg om blant annet det i BT idag, om både hvor altfor mild straffen er, senvirkninger, og hvordan mild straff skremmer ofre fra å anmelde. du kan lese den på bt.no og så på meninger, og under debatt, hvis du er interessert. Obs på at det muligens kan trigge. Takk for at du skrev dette blogginnlegget :)

Skriv en ny kommentar

hits