Du er alvorlig syk

"Du er alvorlig syk, jeg kan godt sitte her å lyge for deg, men da kommer vi ingen vei"

Alvorlig syk? Jeg? Nei det stemmer ikke. Jeg blir forbanna og går rett i forsvars possisjon. Hvem er du til å uttale deg skriker jeg, før jeg reiser meg og stormer ut døren.

 

Sener på dagen fikk jeg en melding av behandleren min:

 "Dissosiativ identitetsforstyrrelse forekommer i flere grader, fra milde splittelser i selv og identitet, noe som medfører at man skifter i selvtilstander i forskjellige situasjoner og spesielt når man er utrygg, til ekstreme grader hvor det foreligger multippel personlighet hvor personen har flere atskilte identiteter som til dels ikke vet om hverandre." 


Det er ikke rart at du blir sint, og jeg forstår godt at dette er forvirrende og frustrerende for deg. Men jeg forstår hvorfor det er som det er, og jeg vet hva som skal til for at hele deg skal få det bedre. Jeg prøver bare å hjelpe deg så godt jeg kan, og da må du først bli klar over at det finnes mye inni deg som du ikke vet om. Men litt etter litt skal vi utforske dette sammen, men det er du som må gå skrittene, men jeg skal være her å hjelpe deg så godt jeg kan.
 Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal føle eller tenke. Jeg er ikke alvorlig syk, jeg fungerer jo greit. Ja jeg har mine dager hvor ting er vanskelig og tøft, men det er jo en del av det å være menneske. Disse ordene gjør meg virkelig vondt. Men samtidig som jeg blir lei meg og sint, så er jeg mest likegyldig, og på en eller annen måte så snur jeg hele situasjonen med å tenke at det er behandleren som hadde en dårlig dag, at h*n helt sikkert hadde sovet dårlig og egentlig aldri burde vært på jobb den dagen, at alt helt sikkert er en missforståelse

Er det noen andre der ute som har vært i en slik situasjon?


- Mindreverdig -

2 kommentarer

Moving On

02.02.2014 kl.23:34

har ikke vært i den situasjonen, men har vært i situasjoner hvor jeg har fått høre jeg er i fare, noe jeg IKKE er..

at jeg må bort, fårdet er ikke bra og bla bla bla.. hvem er DE til og komme og fortelle meg om hvordan jeg har det, og lever?

samtidig så er det kanskje noe i det også.

det er noen som står utenfor som klarer og se tydligere hva som skjer kanskje.

noen som overtid har fulgt med, som ser forandringene, som setter sammen brikkene vi selv ikke klarer og sette sammen.

jeg blir ofte sur - og forbannet på slikt.

men til slutt så ser jeg også at " hmm, kanskje det er noe i det som blir sakt"?

Mørke hemmeligheter

04.02.2014 kl.13:57

Det er ikke lett å takle de ordene! Hvem vil vel innse at man er alvorlig syk. Jeg sender deg mange styrkeklemmer, og en påminnelse om at behandleren din vil hjelpe deg med akkurat det du sliter med. Han er ikke interessert i å behandle noe han dikter opp. <3 Klem <3

Skriv en ny kommentar

hits